Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, βρέθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο αστυνομικός του Α.Τ. Ζαγκλιβερίου, ο οποίος στα τέλη Δεκεμβρίου είχε έρθει αντιμέτωπος με τον 32χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη και τους συνεργούς του, σε ερημικό δρόμο κοντά στην Αρναία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν τη σύλληψη του Μιχαηλίδη και των δύο συγκατηγορουμένων του, την 29η Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κάλεσαν τον αστυνομικό στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να προχωρήσει σε διά ζώσης αναγνώριση των τριών συλληφθέντων.
Την 30ή Δεκεμβρίου, ενώ κατευθυνόταν στην υπηρεσία του είχε δει στο πλάι του δρόμου ακινητοποιημένο ένα αυτοκίνητο και είχε σταματήσει προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην οδηγό του οχήματος, που στεκόταν απέξω. Πλησιάζοντας ωστόσο, ήρθε αντιμέτωπος με τις κάννες των όπλων δύο ανδρών, οι οποίοι αφού τον ακινητοποίησαν τον κλείδωσαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ερευνα για το συμβάν πραγματοποίησε αρχικά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ στην πορεία ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική. Στελέχη της υπηρεσίας είχαν δείξει φωτογραφίες του Μιχαηλίδη και άλλων υπόπτων στον αστυνομικό, ο οποίος –επισήμως τουλάχιστον– δεν τους είχε αναγνωρίσει. Προ τετραημέρου λοιπόν, ο ένστολος που άθελά του βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για τρομοκρατία, ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου, όπως προβλέπεται, να προχωρήσει σε αναγνώριση των τριών κατηγορουμένων. Η νέα συμπληρωματική κατάθεσή του συμπεριελήφθη στον φάκελο της υπόθεσης, που έχει ήδη από την περασμένη εβδομάδα διαβιβαστεί στην κύρια ανάκριση.
Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη δικογραφία που έχει ήδη σχηματίσει για το συμβάν στη Χαλκιδική η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αφορά στο αδίκημα της αρπαγής. Σε αυτήν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, που «δείχνουν» τον Μιχαηλίδη ως τον έναν από τους πρωταγωνιστές του περιστατικού. Εξάλλου, ο «τοξοβόλος» και οι συνεργοί του πραγματοποίησαν δύο διαδοχικά ταξίδια στη Χαλκιδική το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στόχος τους ήταν να πραγματοποιήσουν ληστεία σε τράπεζα στην Αρναία, σχέδιο που ματαιώθηκε μετά το απρόσμενο τετ α τετ με τον αστυνομικό του τοπικού Α.Τ. Από δασώδη περιοχή της Χαλκιδικής προέρχονται άλλωστε και τα πλάνα από drone που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων κατά τη σύλληψή τους. Πιθανολογείται ότι έκαναν δοκιμές στη χρήση drone για την κατόπτευση στόχων και την προετοιμασία των ενεργειών τους.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη διανυκτέρευση των τριών συλληφθέντων στο κέντρο της Τρίπολης, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψή τους, τα στελέχη των διωκτικών αρχών κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι στόχος των συλληφθέντων ήταν να πραγματοποιήσουν ληστεία σε τράπεζα στη Βυτίνα.
Γιάννης Σουλιώτης (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)