Την «πλάτη» πόλεων με μικρότερα πληθυσμιακά δεδομένα στον τομέα της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την υλοποίηση διάφορων έργων, βλέπει ο Βόλος, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα με τους 100 αποδέκτες οι οποίοι έλαβαν τα περισσότερα χρήματα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023, όταν και δημοσιεύτηκαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αφορούν στις αποφάσεις έγκρισης για τη λήψη χρηματοδότησης, ο Δήμος Βόλου με τις τόσες ανάγκες και τη μεγάλη έκταση, σίγουρα μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή του Δήμου Τρικκαίων, βρίσκεται «στην πείνα».

Εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της χώρας, όπως ο Δήμος Τρικκαίων ο οποίος έλαβε 25.692.864 ευρώ για πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, για την εφαρμογή προγράμματος «έξυπνης» πόλης και για στρατηγικές αστικές αναπλάσεις.

Ο θεσσαλικός δήμος βρίσκεται στην 83η θέση, αποτελώντας τον πρώτο δήμο της χώρας, εκτός των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων, ο οποίος λαμβάνει τέτοιο ποσό για την πραγματοποίηση έργων.

Λίγες θέσεις παρακάτω και συγκεκριμένα στην 88η συναντούμε τον Δήμο Λαμιέων, ακόμη μια δηλαδή πόλη μικρότερη από τον Βόλο, από άποψη πληθυσμιακή, που παίρνει ποσό της τάξης των 23.932.289 ευρώ για έργα που έχουν να κάνουν με πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ και για στρατηγικές αστικές αναπλάσεις.

Τέλος μέσα στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Δήμος Χανίων που χρηματοδοτείται με 21.064.686 ευρώ, για έργα που αναφέρονται σε πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, ψηφιακό μετασχηματισμό ΚΕΠ, «έξυπνης» πόλης και στρατηγικές αστικές αναπλάσεις.

Όσο για τον Δήμο Βόλου, ο οποίος τόσο έχει πληγεί από διάφορες φυσικές καταστροφές, δεν αποτελεί μια από τις πόλεις της λίστας, ευρισκόμενος σε χαμηλότερη θέση και λαμβάνοντας λιγότερα χρήματα από τις προαναφερόμενες.

magnesianews.gr