Άλλο ένα μεγαλείο παρέμβασης κόντρα σε κάθε λογική είδαμε να έρχεται στο φως ...μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, ξημερώματα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Μουζακίου το οποίο προφανώς και αυτό θα το χρεωθεί η κλιματική αλλαγή!!!

Τους προηγούμενους μήνες υπό την πίεση ότι με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να μπορέσουν να διαβούν από το περίφημο γεφυράκι του Αργύρη στο δρόμο Μουζάκι - δυτική Αργιθέα στη Δρακότρυπα τα περίφημα δεκάδων τόνων μηχανήματα για τις ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο, αποφασίστηκε να ενισχυθεί, μειώνοντας όμως έτσι τη δυνατότητα να περάσουν τα νερά κάτω από αυτό κατά το ήμισι και περισσότερο (όπως φαίνεται και στις καλοκαιρινές φωτογραφίες του KarsitsaLive.Net). Οι τσιμεντοσωλήνες και οι σιδερένιες βάσεις στήριξης του οδοστρώματος της γέφυρας που τοποθετήθηκαν (με ποιανού άραγε την άδεια και μελέτη;) ήταν το καλύτερο ...δώρο για τα φερτά υλικά που μετέφερε το ποτάμι (κορμοί δέντρων κλπ) με αποτέλεσμα μετά τα μεσάνυχτα να δημιουργηθεί ένα τεχνητό "φράγμα" στο σημείο της γέφυρας που έφερε τα νερά στο οδόστρωμα!

.Νωρίς τα ξημερώματα κλήθηκε μηχάνημα να σπεύσει στο σημείο απομακρύνοντας τα φερτα υλικά για να σωθεί το γεφύρι, διπλανές περιοχές από τις υπερχειλίσεις του μικρού ποταμού και όποια αξιοπρέπεια έμεινε (;) σε όσους ορίζουν τις τύχες του τόπου μας στην τοπική αυτοδιοίκηση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και τις λοιπές αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.

Θυμίζουμε ότι ο δρόμος Μουζάκι - λίμνη Πλαστήρα 26 μήνες μετά τον "Ιανό" έμεινε χωρίς παρέμβαση με αποτέλεσμα από 25 Νοεμβρίου 2022 να είναι κλειστός λόγω επικινδυνότητας από την Ελληνική Αστυνομία.