Μπορεί η φετινή Πρωτομαγιά να «αιωρείται» μεταξύ Πάσχα και εκλογών, αλλά είναι αρκετός ο κόσμος που θα ταξιδέψει, καθώς "πέφτει" Δευτέρα και δημιουργείται ένα πολύ ελκυστικό Ανοιξιάτικο τριήμερο.

Η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, πανέμορφη και αυτή την εποχή, είναι από τους προορισμούς που θα προτιμηθούν, καθώς, όπως τονίζει, στο KarditsaLive.Net ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της περιοχής κ. Δημήτρης Γαλαγάλας, ήδη οι κρατήσεις γίνονται με πολύ καλούς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι η πληρότητα θα πλησιάσει και πιθανόν να ξεπεράσει το 80%.

Σε ότι αφορά τώρα στην περίοδο του Πάσχα που μόλις ολοκληρώθηκε δεν γέμισαν όλα τα καταλύματα αλλά στην περιοχή βρέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Κατά διαστήματα τα κλεισμένα δωμάτια έφθασαν στο 80% των διαθέσιμων και σε αυτούς που νοίκιασαν προστέθηκαν και οι άνθρωποι που είτε φιλοξενήθηκαν σε σπίτια φίλων και γνωστών είτε «άνοιξαν» τα δικά τους σπίτια, δίνοντας εικόνα περιοχής που σφύζει από ζωή.

Αυτοί που αναζήτησαν ενοικιαζόμενο κατάλυμα, μας λέει ο κ. Γαλαγάλας ήταν κυρίως από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Υπήρχε κι ένας αριθμός Καρδιτσιωτών, αλλά και λίγοι επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού. Γενικότερα ήταν μία περίοδος που χωρίς να φθάσει στα πολύ υψηλά στάνταρ παλαιότερων χρόνων, βοήθησε σημαντικά την οικονομία της περιοχής.

karditsaLive.Net