Πανηγυρικά και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Καρδίτσα υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Απριλίου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Πολιούχου και προστάτη της.

Είναι η πρώτη ημέρα των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων, προς τιμήν του Αγίου, που θα κορυφωθούν αύριο, Κυριακή (30/4) των Μυροφόρων, με την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, την λιτάνευση Τιμίας Κάρας και Ιεράς εικόνας και την Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Το καθιερωμένο «ταξίδι «του Ιερού κειμηλίου ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την μετακομιδή του στη γενέτειρα του Αγίου, την Πεζούλα, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, όπου και ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεου.

Στις 5 περίπου το απόγευμα η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό που φέρει το όνομα του Αγίου Σεραφείμ, στην Τ.Κ. Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου, όπου και ετελέσθη πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Τιμόθεου. Ακολούθησε δέηση και προσκύνημα στον τόπο του μαρτυρίου του.

Η αναχώρηση με προορισμό την πανηγυρίζουσα Καρδίτσα έγινε στις 6 το απόγευμα και κατά την διαδρομή πραγματοποιήθηκαν, όπως πάντα, δύο στάσεις. Στο ύψος της Τ.Κ. Παλαιοκκλησίου και στην είσοδο της πόλης από την οδό Φαναρίου, πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, με τους πιστούς που ανέμεναν εκεί να προβαίνουν σε λατρευτικές εκδηλώσεις.

Λίγο μετά τις 6:30 η Τιμία Καρά έφθασε στην πόλη και έγινε η επίσημη υποδοχής της στο ξεκίνημα του κεντρικού πεζοδρόμου από την πλευρά της οδού Μπλατσούκα, έναντι του ξενοδοχείου Άρνη. Εκεί ανέμεναν το σύνολο σχεδόν του κλήρου, φορείς της πόλης και του νομού, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και πλήθος Καρδιτσιωτών.

Ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, o θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ. Όλγα Μακρή και κ. Στ. Θεολόγης, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Στ. Παπαγεωργίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Καραγιάννης.

Άμεσα δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή, με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου και στρατιωτικού αγήματος, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ (Λευκοπούλεως Βουλγαρίας) κ. Πολυκάρπου, που οδήγησε την Κάρα του Πολιούχου στον Μητροπολιτικό Ναό με τον πανηγυρικό ήχο των καμπανών να δονεί την πόλη.

Ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Περί τις 9:30 το βράδυ, το Ιερό Κειμήλιο είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγ. Σεραφείμ (Μετόχιον της Ι.Μ. Κορώνης, επί της οδού Δ. Λάππα), για την Ιερά Αγρυπνία.

Πέραν των ήδη αναφερθέντων Μητροπολιτών στην Καρδίτσα για τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Σεραφείμ, βρίσκονται, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

karditsaLive.Net