Μηδενίστηκαν τα γραπτά τριών υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα του Ν. Μαγνησίας, τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και απαγορεύεται ρητά ο υποψήφιος να έχει κινητό τηλέφωνο στη διάρκεια των εξετάσεων, δεν είναι λίγοι οι μαθητές που παίρνουν μαζί τους τα κινητά, τόσο τοπικά όσο και Πανελλαδικά, με αποτέλεσμα, όταν γίνονται αντιληπτοί να βγαίνουν από την αίθουσα και να μηδενίζεται το γραπτό τους στο μάθημα που δίνουν.

Τα τρία περιστατικά, αφορούν υποψήφια του ΕΠΑΛ και δύο μαθητές Γενικών Λυκείων, το ένα μεγάλο Λύκειο εκτός Βόλου, που αν και απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητά, έστω και κλειστά, δεν πειθάρχησαν στην απαγόρευση κατοχής και χρήσης κινητού στο σχολείο στη διάρκεια των εξετάσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι παρά τις συστάσεις των προέδρων των εξεταστικών επιτροπών, οι μαθητές εξακολουθούν να παίρνουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κινητά παραδίδονται στον πρόεδρο ή στους επιτηρητές, των εξεταστικών κέντρων, αλλά στις περιπτώσεις που μαθητές έχουν ακριβά κινητά τηλέφωνα, δεν τα παραδίδουν, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν στο συγκεκριμένο μάθημα.

Όταν πρόκειται για ανήλικο, μαθητή, καλείται ο γονέας του να τον συνοδέψει εκτός εξεταστικού κέντρου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για τα μαθήματα που υποψήφιοι μηδενίζονται δεν μπορούν να δώσουν ξανά ούτε τον Σεπτέμβριο.

mangesianews.gr