Άλλα τρία άτομα υπεράνω υποψίας ερευνώνται για συμμετοχή στη σπείρα που καλλιεργούσε την τεράστια χασισοφυτεία η οποία εντοπίστηκε την Παρασκευή στην Γαύριανη Μαγνησίας με «εγκέφαλο» έναν 35χρονο εποχικό πυροσβέστη από τον Αλμυρό, ο οποίος και έχει στενή συγγενική σχέση με αστυνομικό.

Ο 35χρονος, που μάλιστα είναι αγροτοσυνδικαλιστής, καθώς και οι οι τρεις συνεργοί του, ένας 21χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί ηλικίας 40 και 22 χρόνων αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Τρίτη, για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Όλοι φέρονται να είχαν μεγάλη οικονομική άνεση, ειδικά ο 35χρονος “αρχηγός” στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 40.000 € και υποστηρίζει πως ήταν οι… οικονομίες μιας ζωής. Άλλωστε, η φυτεία με τα πάνω από 1.600 χασισόδεντρα ύψους από 1,70 ως 3,20 μέτρων υπήρχε τουλάχιστον έναν χρόνο και θεωρείται βέβαιο ότι οι καλλιεργητές είχαν ήδη πουλήσει μεγάλες ποσότητες της παραγωγής. Η διακίνηση των 33 κιλών αποξηραμένης κάνναβης που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι θα τους απέφερε γύρω στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ!

Η χασισοφυτεία είχε στηθεί σε έναν χώρο κοντά στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ταράτσα -Αετοφωλιά που είχε παραχωρηθεί στον 35χρονο για την εκτροφή μοσχαριών και εκτεινόταν σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, αναπτυγμένη σε επτά επίπεδα τα οποία επικοινωνούσαν με αυτοσχέδια μονοπάτια. Τα εκατοντάδες δενδρύλλια ποτίζονταν με λάστιχα μήκους πέντε χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από μια αυτοσχέδια δεξαμενή που είχαν κατασκευάσει οι δράστες με νάιλον και κορμούς δέντρων.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας με τη συνδρομή drone και ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν στην δύσβατη δασική περιοχή ξύλινες κατασκευές με κρεβάτια, είδη ρουχισμού, μαγειρικά σκεύη, κονσέρβες, φιάλες και εστίες υγραερίου, τις οποίες είχαν στήσει για να εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια διαμονή τους.

magnesianews.gr