Η Signature Entertainment έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ για την ανεξάρτητη παραγωγή «Haunted Heart», η οποία είναι γυρισμένη στο Νότιο Πήλιο.

Πρωταγωνιστεί ο χολιγουντιανός σταρ Ματ Ντίλον και οι Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο και Αΐντα Φολκ, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα υπογράφει την σκηνοθεσία, σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον Ράιλεντ Γκραντ.

Το ρομαντικό θρίλερ, γυρισμένο στο Νότιο Πήλιο με επίκεντρο το Τρίκερι, διαδραματίζεται «σε ένα όμορφο απομονωμένο νησί της Ελλάδας, όπου η Άλεξ, μια γοητευτική νεαρή Ισπανίδα, πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα παραθαλάσσιο, μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο, αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ, έναν μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε εκεί πριν από δεκαετίες. Καθώς οι τουρίστες πάνε κι έρχονται, ο Ενρίκο ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό και μυστηριώδες παρελθόν του Μαξ. Τυφλωμένη από έρωτα, η Άλεξ επιλέγει να αγνοήσει τα σημάδια και η ιστορία αρχίζει σιγά σιγά να παρεκτρέπεται σε μία τρομακτική μάχη για επιβίωση».

Η ταινία με τον ισπανικό τίτλο «Isla Perdida», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Atlàntida στις 20 Ιουλίου και κέρδισε πολύ καλές κριτικές.

Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer την προσεχή Πέμπτη 29 Αυγούστου και σε VOD στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Σεπτεμβρίου έχοντας τον τίτλο «The Island».

Τα «σπάει» το τρέιλερ

Αγία Κυριακή, Αλογόπορος και Κόττες βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2022 σε Τρίκερι, Αγία Κυριακή και Κόττες. Περιλάμβαναν εξωτερικά γυρίσματα σε σοκάκια του Τρικερίου, σε σοκάκια και προβλήτες του χωριού Αγία Κυριακή, σε δασικές εκτάσεις στη διαδρομή από Τρίκερι προς Αλογόπορο, στην παραλία Αγία Βάσω και στις Κόττες.

Ήδη από το τρέιλερ που προβάλλεται ενόψει της 29ης Αυγούστου που θα γίνει η πρώτη προβολή μπορεί να δει κανείς πανέμορφα σημεία από το Τρίκερι, τοπικά εδέσματα, με το φυσικό σκηνικό να ενισχύει την υπόθεση της ταινίας, που πρόκειται για ένα γοητευτικό, ερωτικό θρίλερ στα ίχνη των κλασικών φιλμ νουάρ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν εκτός από τον 60χρονο Αμερικανό σταρ Ματ Ντίλον, ο οποίος είχε πρωτογίνει γνωστός μέσα από την θρυλική ταινία «The Outsiders» του 1983, και οι Αΐντα Φολκ, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο.

Στο διάστημα που παρέμειναν στο Νότιο Πήλιο για τις ανάγκες των γυρισμάτων έγιναν «ένα» με τους κατοίκους της περιοχής.

Ηταν ιδιαίτερα προσιτοί, έδειξαν να απολαμβάνουν την παραμονή τους στο Νότιο Πήλιο, ενώ με διάπλατα χαμόγελα υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα και ντόπιους, αλλά και επισκέπτες που επέλεξαν να μεταβούνε στην περιοχή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ευκαιρία για τουριστική προβολή

Η προβολή της ταινίας συνιστά μεγάλη τουριστική προβολή για το Νότιο Πήλιο αλλά και τον νομό στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την θετική εικόνα ως προορισμού φιλικού για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Η όμορφη ατμόσφαιρα και τα μαγικά τοπία μεταφέρονται στην ταινία με μοναδικό τρόπο προσφέροντας ένα νοερό ταξίδι στο Νότιο Πήλιο και τις ομορφιές του.

Η δημοτική αρχή Μιτζικού ήδη εξετάζει, με όχημα την ταινία αυτή, να ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής, κατ’ αντιστοίχιση με ό,τι έγινε στη Σκόπελο με το «Μamma Mia», προβάλλοντας εξίσου τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και όλα εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου στην περιοχή.

Όταν ο Ματ Ντίλον και οι Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο και Αΐντα Φολκ, μαζί με τους άλλους ηθοποιούς πρωτοέφτασαν στο Τρίκερι οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Τους έβλεπαν να κυκλοφορούν στα στενάκια, να κατεβαίνουν στην Αγία Κυριακή, να νιώθουν σαν το σπίτι τους, δε μπορούσαν όμως να συλλάβουν το θετικό πρόσημο που θα έχει για την περιοχή όλο αυτό.

Ωστόσο, με τον χρόνο και όσο πλησιάζουν οι μέρες για την πρεμιέρα προβολής στους ελληνικούς κινηματογράφους και αργότερα στη Μ. Βρετανία συνειδητοποιούν πως δημιουργούνται προϋποθέσεις, ώστε η φήμη του Νοτίου Πηλίου να εκτοξευθεί και να υποδέχεται τα επόμενα χρόνια επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα θέλουν να βρεθούν στα μέρη που γυρίστηκε η ταινία.

Βάσω Κυριαζή, Ταχυδρόμος