Χωρίς μεγάλο προβληματισμό αλλά με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τις ημέρες αυτές, στο πρωθυπουργικό γραφείο. Μπορεί όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης να καταγράφουν την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, όμως υπάρχουν στοιχεία που κάνουν τους πιο “μυημένους”, να εντοπίζουν προβλήματα που απαιτούν άμεση και ξεκάθαρη λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο “επικίνδυνο” εύρημα για το κυβερνών κόμμα είναι η ολοένα και αυξανόμενη πεποίθηση των πολιτών ότι η χώρα οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση. Ενα στοιχείο που αποτυπώνει την απαισιοδοξία της κοινωνίας, κάτι που τουλάχιστον στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό.

Το συγκεκριμένο εύρημα σε συνδυασμό μάλιστα με την μείωση των ποσοστών του κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και την παράλληλη αύξηση των ποσοστών του “ΚΑΝΕΝΑ” ενισχύει την άποψη ότι το κυβερνητικό έργο έχει “βαλτώσει”. Μια άποψη που εκφράστηκε αρχικά με το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η εικόνα αυτή, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ δε δείχνει να απειλείται, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να “χτυπάνε καμπανάκια” στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν εισηγήσεις για μία σειρά κινήσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να δώσει το σύνθημα για μία σημαντική επανεκκίνηση. Μια επανεκκίνηση που κρίνεται πλέον αναγκαία καθώς η κυβέρνηση περνάει στο δεύτερο μισό της θητείας της. Βασικοί άξονες αυτής της επιχείρησης επανεκκίνησης θα είναι τόσο οι αλλαγές στα πρόσωπα όσο και σε ορισμένα ζητήματα πολιτικών.

Για το πρώτο, οι σκέψεις για κυβερνητικό ανασχηματισμό ολοένα και ωριμάζουν με τις δυσλειτουργίες να έχουν εντοπιστεί. Δε φαίνεται πάντως ότι οι όποιες μετακινήσεις ή αντικαταστάσεις θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου.

vradini.gr