Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να μη «σηκώσει το γάντι» που τού πέταξε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης αλλά και οι «87», παραπέμποντας για οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15.30 της Πέμπτης (05/09) ολοκληρώθηκε η «θυελλώδης»-όπως εξελίχθηκε-συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και ακραία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, αλλά και ότι «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα».

Όπως είπε, μάλιστα, «πληγώνει και τον κόσμο μας και είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Αντίθετος σε διενέργεια εσωκομματικών εκλογών εμφανίστηκε και ο νέος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς. Όπως ανέφερε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».

«Μπουρλότο» από Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλο και Πολάκη

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αρχικώς, τοποθετήθηκαν οι Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος διατυπώνοντας τη θέση που έχουν εκφράσει δημοσίως, την προσφυγή, δηλαδή, σε εσωκομματικές εκλογές.

Ακολούθως ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, να πάει σε εκλογές γιατί «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα», ζητώντας με τη σειρά του τη διενέργεια εσωκομματικής διαδικασίας.

Κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση, μάλιστα, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Πολιτική Γραμματεία, είπε ότι «υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος, δεν πάει άλλο, έχει υποτιμηθεί και η Θεσσαλονίκη και η ΔΕΘ», υπερτονίζοντας την έλλειψη αντιπολιτευτικού μετώπου από την Κουμουνδούρου, εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Έκθεση.

vradini.gr