Στην ανάγκη να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν την προστασία της υγείας των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ανέδειξε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας να συγκαλέσει σχετική σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων στην διεξαγωγή των αγώνων φορέων.

Ειδικότερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Προέδρος κ. Σπάνιας Αριστοτέλης, ο Α ́ Αντιπρόεδρος κ. Θωμ. Σίμος, ο Β ́ Αντιπρόεδρος κ. Ευάγ. Μακρυγιαννης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημ. Παπούλιας και ο Ταμίας του συλλόγου κ. Νικ. Ρωτσιάμης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Αλεξ. Σφήκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Ανδρ. Στάθης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Καρδίτσας του ΕΚΑΒ κ. Μιχ. Κρόκη.

Όπως επισήμανε ο κ. Σπάνιας όλη η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το θάνατο του 20χρονου που σημειώθηκε εν ώρα αγώνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του, αλλά και την ευρύτερη αθλητική οικογένεια όπου ανήκε.

«Είναι ένα γεγονός που μας θλίβει και συγχρόνως μας ταρακουνάει για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να τηρηθούν ορισμένα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν. Είμαστε εδώ με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν φορείς που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά και την υγεία των αθλητών. Σκοπός μας είναι να δούμε ο καθένας από την πλευρά του πως μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να τηρηθούν οι κανόνες και να εξασφαλίσουμε τα περισσότερα προνόμια για έναν αθλητή από ιατρικής πλευράς. Δεν ξέρει κανείς αν υπήρχε εκεί απινιδωτής αν θα σωζόταν ή όχι η αν υπήρχε εκεί γιατρός αν θα σωζόταν η όχι. Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ότι όταν υπάρχουν οι δύο παράγοντες αυτοί μεγαλώνουν κατά πολύ οι πιθανότητες που μπορούμε να σώσουμε μια ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπάνιας.

Τόσο ο κ. Σπάνιας όσο και ο κ. Σφήκας ανέφεραν ότι ο ΙΣΚ και η ΕΠΣΚ συνεργάζονται επι χρόνια διοργανώνοντας σχετικά σεμινάρια, τα οποία θα συνεχιστούν με στόχο να εκπαιδευτούν τουλάχιστον 2 άτομα σε κάθε ομάδα.

Σε αυτό θα συμβάλει σημαντικά και το ΕΚΑΒ, όπου, όπως ανέφερε ο κ. Κρόκης έχει δημιουργηθεί τμήμα εκπαίδευσης που πραγματοποιεί συνεχώς σε συνεργασία με σχολεία και φορείς πιστοποιημένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή με 3ετή πιστοποίηση.

Πέρα από την εκπαίδευση των στελεχών των ομάδων στα παραπάνω αντικείμενα, ο κ. Σπάνιας προανήγγειλε κοινές πρωτοβουλίες για άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός απινιδωτών για τους χώρους όπου απαιτείται.

karditsaLive.net