Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν στις αρχές Δεκέμβρη για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους που αφορούν την επιβίωση των ίδιων οικογενειών τους, βγάζοντας στις 22 Ιανουαρίου τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το ΔΣ της ομοσπονδίας σήμερα (Τρίτη 17/1) ενόψη ου νέου κύκλου των αγροτικών κινητοποιήσεων που δρομολόγησε η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) που έγινε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στη Νίκαια της Λάρισας. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά η ΕΟΑΣΚ συγκαλεί σύσκεψη στην οποία καλεί να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι όλων των αγροτικών συλλόγων, αλλά και όλοι οι αγρότες του νομού για να συναποφασίσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

«Οι πλατείες των χωριών πρέπει να βουλιάξουν την Κυριακή από τρακτέρ» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τζέλλας στους συναδέλφους του, εκτιμώντας ότι από τις περιοδείες που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η ομοσπονδία προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση συμμετοχής των αγροτών στις κινητοποιήσεις στις οποίες κορυφαίο αίτημα αιχμής τίθεται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι, καθώς με τις τιμές να έχουν κατρακυλήσει όπως είπε ο κ. Τζέλλας κάτω από τα 66 λεπτά, οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν το κόστος της καλλιέργειας που έχει διαπλασιαστεί ή ακόμα και τριπλασιαστεί

«Γι’ αυτό το αίτημα για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος έως 1 ευρώ το κιλό θα πρέπει να το πιστέψουμε όλοι να το παλέψουμε όλοι και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τον αγώνα μπορούμε να το κερδίσουμε όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν με δυναμικούς αγώνες όταν η τιμή είχε πέσει στα 19 λεπτά και τότε με μαζικούς αγώνες στα μπλόκα στη Λάρισα καταφέραμε να πάρουμε αποζημίωση από την τότε κυβέρνηση το λεγόμενο πακέτο Χατζηγάκη που ήταν περίπου 500 εκ. Αυτά που ζητάμε τώρα είναι λιγότερα κι απ’ τα μισά»

Ο κ. Τζέλλας αναφέρθηκε αναλυτικά και στα υπόλοιπα αιτήματα της κινητοποίησης που είναι επιγραμματικά τα εξής

-Αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh. Να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης.

-100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες.

-Έργα υποδομής και άρδευσης, κλπ, για να μπορούν οι αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν

«Οι αγρότες δεν αγωνιζόμαστε από συνήθεια, αλλά γιατί είναι εδώ τα διαχρονικά προβλήματα και συνεχώς μεγαλώνουν. Αυτά μας υποκινούν και μας βγάζουν ξανά στο δρόμο του αγώνα. Άλλωστε, οι νέες κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια μιας αγωνιστικής δραστηριότητας όλου του προηγούμενου διαστήματος. Η αλήθεια πάντως είναι πως ο οργανωμένος αγώνας είναι ισχυρό όπλο στα χέρια μας και ποτέ δεν πάει χαμένος, πάντα κάποιο κέρδος φέρνει, ανάλογα και με τη μαζικότητά του και την πίεση που ασκείται στην εκάστοτε κυβέρνηση.» αναφέρεται μεταξύ άλλων και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΑΣΚ.

karditsaLive.Net