Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ο 17χρονος Πολωνός, ο οποίος αν και κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 16χρονης φίλης του Maja στην πόλη Μλάβα πριν από δύο εβδομάδες, ήρθε στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Χθες το πρωί, ο 17χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Πολωνία και θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, δέχεται απειλές, μέσω του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να συγκληθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που σε δημόσια συνεδρίαση θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα των πολωνικών δικαστικών αρχών για έκδοση στη χώρα του. Μέχρι τότε θα κρατηθεί στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων της Κασσαβέτειας, στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Κατερίνης, όπου διέμενε στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Μάλιστα, σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις πολωνικές αρχές.

Πώς έγινε η στυγνή δολοφονία

O φερόμενος ως δράστης μετά από το στυγερό έγκλημα στις 23 Απριλίου 2025 χρησιμοποιούσε το κινητό του θύματος για να παραπλανήσει τις αρχές. Η Maja λίγο πριν εξαφανιστεί είχε ενημερώσει τη μητέρα της ότι θα συναντήσει ένα φίλο της και πως αν επιστρέψει στο σπίτι σε πέντε λεπτά θα σημαίνει ότι τσακώθηκαν άγρια.

Μάλιστα, η άτυχη κοπέλα είχε πληροφορήσει τη μητέρα της πως αν περάσουν 30 λεπτά και δεν επιστρέψει τότε σημαίνει ότι όλα έχουν κυλήσει ομαλά και αυτά φαίνεται ότι ήταν και τα τελευταία λόγια του θύματος. Ωστόσο, η Maja δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της.

Ο νεαρός παρέσυρε την Maja Kowalska σε ένα παλιό ξυλουργείο, όπου της κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί. Στη συνέχεια, έκαψε την άτυχη κοπέλα ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό της σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων, όπως αναφέρεται στα ίδια έγγραφα.

Το κορίτσι δολοφονήθηκε εκείνο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, ο 17χρονος έκανε αναρτήσεις στα social media της κοπέλας με σκοπό να καλύψει τα ίχνη του. Μία ημέρα αργότερα, πήρε το κινητό της και το πέταξε στις σιδηροδρομικές γραμμές, εκεί που το εντόπισαν οι αρχές.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, η σορός της άτυχης κοπέλας αποδείχθηκε εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή, φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

taxydromos.gr