Την τελική της μορφή παίρνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η οδός Χαρίτου στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης και μετατροπής της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Χθες (23/5) ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 13 μεγάλων ξύλινων καθιστικών και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας οι φυτεύσεις στις 7 μεγάλες τσιμεντένιες ζαρντινιέρες που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τη μελέτη κατά μήκος των πεζοδρομίων. Τα φυτά που θα φυτευτούν στον πλαίσιο της εργολαβίας από τον ανάδοχο έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας και είναι θαμνώδη, μικρής ανάπτυξης με ανθοφορία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ώστε να υπάρχουν εναλλαγές χρωμάτων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όσον αφορά τα δένδρα που έχουν φυτευτεί το προηγούμενο διάστημα έχει επιλεγεί η Λαγκεστρέμια η ινδική - ο ευρύτερα γνωστός ως Στρατηγός – που έχει εξαιρετική και με μακρά διάρκεια ανθοφορία, ολόκληρη σχεδόν την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, γεμίζει με ροζ χρώματος λουλούδια, τα οποία φέρονται πάνω σε μεγάλες ταξιανθίες. Είναι φυτό εύκολης καλλιέργειας, χωρίς επιθετικό ριζικό σύστημα, παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στην επιβαρυμένη ατμόσφαιρα των πόλεων, στην ξηρασία και στον παγετό και από τις πρώτες ενδείξεις τα δέντρα φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί καλά στο νέο τους περιβάλλον και αναμένεται να ανθοφορήσουν.

Παρών το πρωί κατά την έναρξη των εργασιών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παν. Σβερώνης, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν οι μεταλλικές σχάρες για την προστασία των δένδρων και τα υπόλοιπα στοιχεία του αστικού εξοπλισμού κάδοι απορριμμάτων και βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων ενώ μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα που είναι η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου θα γίνουν κάποιες εργασίες αποκατάστασης μικροφθορών κυρίως στην πλακόστρωση.

karditsalive.Net