Οριστικό τέλος μπαίνει στα σχέδια του Υπουργείου Άμυνας για τη δημιουργία Ναυστάθμου στην περιοχή Τσιγκέλι του Αλμυρού, μετά και την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια η οποία υπογράφηκε στις 22 Οκτωβρίου 2024, όπως έκανε γνωστό η ιστοσελίδα armyvoice.gr.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργού «δεν υφίσταται, τόσο η επιχειρησιακή αναγκαιότητα και σκοπιμότητα, όσο και ο σχεδιασμός υλοποίησης εξοπλιστικού προγράμματος για την κατασκευή της Ναυτικής Βάσης Παγασητικού, οδηγώντας στη ματαίωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και παράλληλα προτάθηκε η απένταξη αυτής από το οικείο ΤΠΔ ΥΠΕΘΑ 2021-2025».

Έτσι, με αυτή την απόφαση, μπαίνει τέλος στα σχέδια που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά και τις πολλές προσπάθειες που είχε καταβάλει ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μπουκώρος.

Η ιστοσελίδα φέρνει στο προσκήνιο τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος όπως σημειώνει , διαβεβαίωνε κάθε φορά ότι το θέμα προχωράει.

Αυτό έκανε, και μετά τη συνάντησή του με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ και φέτος τον Ιανουάριο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο κ. Μπουκώρος ενημέρωσε μέσω των κοινωνικών ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοιχτό να προχωρήσει το θέμα του Ναύσταθμου στον Αλμυρό Μαγνησίας, καθώς όπως δήλωσε στον βουλευτή δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την ακύρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το armyvoice.gr συνεργάτες του κ. Δένδια διέρρεαν στην Καθημερινή ότι «σε αντίθεση με έργα όπως η αναβάθμιση του ναυστάθμου στη Σούδα, η δημιουργία νέου ναυστάθμου στον Αλμυρό φαίνεται να οδηγείται σε ακύρωση», με τον Βουλευτή Μαγνησίας να ενημερώνει ότι όλα παίζονται ακόμα για τον ναύσταθμο στον Αλμυρό και δεν έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο. \

Τον Ιούλιο του ’23 έπεσαν οι υπογραφές

Το Ιούλιο του 23 έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση της έκτασης του Δήμου Αλμυρού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Ναυστάθμου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προοπτική αυτή, αναμένονταν να φέρει στον νομό Μαγνησίας περίπου 500-600 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις οικογένειές τους. Πέρα από το επιχειρησιακό όφελος που θα προκύψει για το Π.Ν. και τις Ειδικές Δυνάμεις, ο οικονομικός αντίκτυπος για την περιοχή θα είναι τεράστιος, όπως επισημαίνονταν και από τους τοπικούς φορείς. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σε βάθος κάποιων ετών. Οι εργασίες ωστόσο είχαν ήδη ξεκινήσει για την περίφραξη του χώρου, ενώ με γοργούς ρυθμούς τότε, επισημαίνονταν ότι εξελίσσονταν οι σχετικές μελέτες.

Πρόταση για κάμπινγκ στην τοποθεσία που θα γίνονταν ο Ναύσταθμος

Στο μεταξύ, πρόταση για τη δημιουργία κάμπινγκ στο Τσιγγέλι Αλμυρού υποβάλει με ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής ο Χρήστος Καραζούπης εκ μέρους του Συλλόγου Εν δράσει 2005 μετά και τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης Δένδιας, που βάλει τέλος στα σχέδια του Ναυστάθμου.

magnesianews.gr