Εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας "Καραϊσκάκη" στο 3,5 χλμ Μουζακίου - Κρυοπηγής ξεκίνησαν από την "ΤΕΡΝΑ" που έχει αναλάβει την κατασκευή της μέσω της εργολαβίας των 143 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την αυτοψία που έκανε το KarditsaLive.Net στο σημείο, η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην παλιά και ειδικότερα στη γέφυρα Μπέλεϋ που εξυπηρετεί προσωρινά την κυκλοφορία μετά την κατάρρευση του οδοστρώματος της προϋπάρχουσας γέφυρας το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 όταν χτύπησε την περιοχή ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός".

Το πολυπληθές συνεργείο μεταφέρθηκε στο σημείο εργασιών από λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα που βρισκόταν για την κατασκευή της γέφυρας "Μπαλάνου" και η οποία ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί. Τις προηγούμενες ημέρες έπεσε άσφαλτος και τοποθετήκαν μπάρες στα πλαϊνά ενώ έγινε και η ασφαλτική σύνδεση με το υπόλοιπο τμήμα της επαρχιακής οδού. Αν κρίνουμε δε από το χρόνο κατασκευής της περί τους 8-9 μήνες τότε αντίστοιχο περίπου χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί και για την γέφυρα "Καραϊσκάκη". Εφόσον ολοκληρωθεί δε, θα απευλευθερωθεί η συναρμολογούμενη γέφυρα μπέλεϋ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή "Ρογκάκια" όπου υπάρχει πολυετές αίτημα των κατοίκων για να γεφυρώσει το Καροπλέσι με τη Νεράιδα και έχει δηλώσει σχετικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Το τελευταίο ωστόσο φαίνεται να προσκρούει και στην εκφραζόμενη απροθυμία του ΓΕΣ.