Δεν ξεπερνά τα 50 λεπτά το κιλό η αύξηση της τιμής αρνιού και κατσικιού, στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας, συγκρινόμενη με αυτή του Πάσχα του 2022.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου απίθανο κάποιοι εκ των καταναλωτών να το βρουν και στην ίδια τιμή καθώς η ανώτερη περσινή συμπίπτει με την κατώτερη φετινή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που έκανε το KarditsaLive.Net σε κρεοπωλεία της πόλης, η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 13,5 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσίκι θα ξεκινά από 13,5 και θα φθάνει τα 14 ευρώ το κιλό. Πέρυσι οι αντίστοιχες τιμές ήταν 12,5 με 13 ευρώ το αρνί και 13 με 13,5 ευρώ το κατσίκι. Οι προαναφερόμενες τιμές αφορούν ολόκληρο ή το μισό ζώο για να ψηθεί στη σούβλα ή στο φούρνο. Οι τιμές για μικρότερες ποσότητες πιθανόν να είναι ελαφρώς πιο πάνω.

Εκεί που η άνοδος της τιμής φαίνεται μεγαλύτερη είναι σε ένα εξ των βασικών συστατικών του κοκορετσιού και της μαγειρίτσας. Η τιμή της φρέσκιας συκωταριάς, θα ξεκινά από 13 ευρώ ενώ πιθανόν να είναι 50 λεπτά ακριβότερη αν αγοράζεται έξτρα (πέραν δηλαδή αυτής που διαθέτει το σφάγιο). Πέρυσι η τιμή της κυμαίνονταν στα 11 ευρώ περίπου. Τέλος από 6-7 ευρώ θα πωλούνται το κιλό τα έντερα, μία τιμή ταυτόσημη με αυτή του 2022.

Σε ότι αφορά, τώρα, στις παραγγελίες, οι κρεοπώλες που απευθυνθήκαμε «ομοφώνησαν» πως είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και αναμένεται κορύφωση της κίνησης από την Μ. Πέμπτη και μετά. Καλό είναι, μας είπαν, οι καταναλωτές να φροντίζουν εκ των προτέρων για την παραγγελία τους για να υπάρχει και από την πλευρά των κρεοπωλών ο απαραίτητος προγραμματισμός. Σε κάθε περίπτωση εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι υπάρχει επάρκεια αμνοεριφίων και ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί αγοράζοντας ποιοτικά κρέατα, προερχόμενα από ντόπιους παραγωγούς.

KarditsaLive.Net