Με καλούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2024, μετά και την παράταση που έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», μέχρι τo μεσημέρι της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2024, είχαν οριστικοποιηθεί συνολικά 550.000 αιτήσεις, με τις δεσμευμένες να ανέρχονται στις 616.000 αιτήσεις.

Από τον Οργανισμό εκτιμάται ότι, όπως εξελίσσεται η ροή, έως το τέλος του μήνα, και εντός της προθεσμίας, θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία υποβολής και οριστικοποίησης των δηλώσεων, είτε μέσω ΚΥΔ είτε online.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρακολουθεί τη διαδικασία και, εφόσον χρειαστεί, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Μάλιστα, όπως μετέφεραν στην «ΥΧ» παραγωγοί, στις 12 Σεπτεμβρίου, πρώτη καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, και αφού εγκρίθηκε η παράταση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε μήνυμα σε όσους παραγωγούς δεν είχαν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νέα προθεσμία, αλλά και να τους υπενθυμίσει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες και να υποβάλουν την αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τροποποιημένη εγκύκλιο του Οργανισμού: «Για το τρέχον έτος (2024), η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η Δευτέρα 30/09/2024. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης μετά την ανωτέρω ημερομηνία, η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη, πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων».