Μέχρι τις 31 Μαΐου 2026 παραμένει η προθεσμία για υπαγωγή στο πρόγραμμα  «Σπίτι μου ΙΙ».

Αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος πρέπει έως τότε να έχει βρει ακίνητο και να έχουν κατατεθεί στην τράπεζα τα απαιτούμενα στοιχεία, μαζί με την ηλεκτρονική ταυτότητα του ακινήτου. Να σημειωθεί εδώ πως υπήρξε παρέμβαση, ώστε να προστατευθούν όσοι έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα και βρίσκονται σε ενδιάμεσα στάδια.

Όπως τονίζεται, η προθεσμία της 2ας Ιουνίου 2026 συνδέεται με τα δεσμευτικά ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και την ανάγκη να αποτυπωθεί ο αριθμός των δικαιούχων που προχωρούν στο πρόγραμμα. Για όσους, όμως, έχουν ήδη υπαχθεί και δεν θα προλάβουν να συμβασιοποιήσουν έως τότε, δίνεται δυνατότητα συμβασιοποίησης έως τις 31 Αυγούστου 2026, με εθνικούς πόρους, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Πρόκειται για περίπου 3.000 δικαιούχους που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία και πρέπει να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα στοιχεία, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ και η απορρόφηση φτάνει το 89%, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 11.500 συμβασιοποιήσεις.

vradini.gr