Μετ’ εμποδίων η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μετ’ εμποδίων ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, λόγω των ζημιών στα σχολεία από τις πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την κα Ευαγγελία Θεοχάρη, πρόεδρο συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φαρκαδόνας, 159 μαθητές από τα νήπια και το δημοτικό, κάνουν καθημερινά 15 χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο, λόγω των ζημιών στις κτηριακές εγκαταστάσεις από τις πλημμύρες.

“Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο αλλά τα σχολεία σήμερα δεν ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά”, τόνισε η κα Θεοχάρη.

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, είπε ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ότι το θέμα θα έχει λυθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, και ότι μόνο το Επαγγελματικό Λύκειο αναμένεται να παραδοθεί οριστικά τον Ιανουάριο.

Ο κ. Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ, δεν είναι δικαιολογία ότι τα παιδιά πηγαίνουν 15 χιλιόμετρα μακριά για να βρουν σχολείο, σε μία ούτως ή άλλως πονεμένη περιοχή. ” Έπρεπε να είναι έτοιμα τα σχολεία και η κυβέρνηση και το υπουργείο θα έπρεπε να απολογηθεί”, σχολίασε.

Ο κ. Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις πολιτικές και τους σχεδιασμούς προηγούμενων κυβερνήσεων που, όπως είπε, συνεχίζονται και από την κυβέρνηση της ΝΔ, και οι οποίες φέρνουν όλο και λιγότερα χρήματα στην παιδεία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, βουλευτής Σερρών “Ελληνική Λύση”, επισήμανε ότι είναι οξύμωρο από τη μία να αναγγέλλεται ότι το πρόγραμμα “Μαριέτα Γιαννάκου” θα ξεκινήσει μετά τον Ιανουάριο, τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη, το ένα στα τρία σχολεία αντιμετωπίζει μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα.

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.