Την ακολουθία του αγιασμού στο «Σπίτι της Αγάπης» για την νέα περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει τέλεσε νωρίς το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος πλαισιωμένος από ιερείς ενοριών της πόλης που συνδράμουν στην λειτουργία της σημαντικής αυτής κοινωνικής δομής της τοπικής εκκλησίας καθώς και των δεκάδων εθελοντριών που καθημερινά μεριμνούν για την προετοιμασία του φαγητού που προσφέρεται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου 130 άτομα.

Ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τους ιερείς και κυρίως της εθελόντριες του Σπιτιού της Αγάπης που μεριμνούν, όπως είπε αφήνοντας την άνεση του σπιτιού τους, ώστε «να προσφέρεται στους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητού με στοργή με αγάπη και αξιοπρέπεια» σε μια δύσκολη συγκυρία και παρακάλεσε όλους να συνεχίσουν το έργο κοιτάζοντας εκτός από τις μερίδες φαγητού και τις υπόλοιπες ανάγκες των συνανθρώπων μας είτε αφορούν ένδυση και υπόδηση ή κάποιους απλήρωτους λογαριασμούς καθώς και την ψυχική τους κατάσταση.

Κάλεσε δε όλους να λειτουργούν στο χώρο της εκκλησίας με ενότητα, αγάπη και συμπόνοια σε μια κοινή προσπάθεια για τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη δείχνοντάς τους αλληλεγγύη σεβασμό και αξιοπρέπεια για να μπορούν κι εκείνοι να συνεχίζουν τη ζωή τους.

karditsaLive.Net