
«Η κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο στη δικαιοσύνη», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στα σενάρια που κυκλοφορούν και αναφέρουν ότι ενδέχεται στη δικογραφία για τα Τέμπη που σύμφωνα με πληροφορίες παρέλαβε η Βουλή, προκύπτει θέμα διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Είναι κάτι που άλλωστε έχει δηλώσει ρητά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στο mega πως «εφόσον περιγράφεται κάτι στη δικογραφία που αφορά πολιτικά πρόσωπα, με το σωστό όμως νομικό χαρακτηρισμό, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε τίποτα, σε αυτό που θέλει να κάνει η δικαιοσύνη».
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στην περίπτωση που για παράδειγμα αναφέρεται το όνομα του τότε υπουργού υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή, θα συμβεί ότι ακριβώς συνέβη και με τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Προς το παρόν πέρα από φήμες και εικασίες, υπάρχει άγνοια για το ακριβές περιεχόμενο της δικογραφίας ενώ διακινούνται πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει αναφορά σε ευθύνες πολιτικών ηγεσιών και όχι συγκεκριμένων προσώπων.
Αν ωστόσο προκύψει ζήτημα για τον σημερινό βουλευτή Σερρών, δεν πρέπει να θεωρήσει ως δεδομένο κανείς ότι θα πάμε σε προανακριτική μιας ημέρας. Αντίθετα πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν κάποιες συνεδριάσεις με ορατό πάντως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας.
Όπως και να έχει από το Μέγαρο Μαξίμου λένε πως περιμένουν να δουν τι ακριβώς λέει η δικογραφία και «να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κρύψουμε τα λόγια μας, ειδικά τώρα, που οι θεωρίες που διακινούνταν από την αντιπολίτευση περί μπαζώματος, συγκάλυψης, ξυλολίου, παράνομου υλικού κλπ, έχουν καταρρεύσει, αποδεικνύοντας ότι η συγκάλυψη ήταν από την ανάποδη πλευρά».
Στο μεταξύ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Βαλένθια για να λάβει μέρος στο διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου θα εκλεγεί η ηγεσία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για τα επόμενα τρία χρόνια σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ΕΕ τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός θα ψηφίσει σήμερα το απόγευμα για τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και αύριο το μεσημέρι θα μιλήσει στην ολομέλεια του Συνεδρίου. Επίσης θα έχει διμερείς συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον εκλεγμένο Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Πετέρι Όρπο, τον Σουηδό ομόλογό του Ουλφ Κρίστερσον και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Σημειώνεται ότι υποψήφιος αντιπρόεδρος του ΕΛΚ είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου αναμένεται να βρεθεί η κοινή άμυνα και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, τη στιγμή που η ΕΕ επιδιώκει να οριστικοποιήσει τη στρατηγική της για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών αποτρεπτικών δυνατοτήτων και της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει στις διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του σχεδίου της ΕΕ, ειδικά στην πρόταση για δημοσιονομική ευελιξία.
Επιπλέον οι σύνεδροι του ΕΛΚ θα εξετάσουν ζητήματα ανταγωνιστικότητας με έμφαση στη διαφύλαξη της ανάπτυξης και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Επίσης θα συζητήσουν και για το δημογραφικό πρόβλημα.
vradini.gr