Καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι ακτές της Μαγνησίας, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της Περιφέρειας που ολοκληρώθηκαν χθες.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, σήμερα τα αποτελέσματα των αναλύσεων του θαλασσινού νερού θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και το έγγραφο θα σταλεί στου υπουργείο όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, όλες οι ακτές της Μαγνησίας, εντός του Παγασητικού και στο Αιγαίο πέλαγος βρίσκονται εντός των επιτρεπομένων ορίων, το νερό δεν έχει καμία μικροβιολογική επιβάρυνση, τα νερά μας είναι πεντακάθαρα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, τόσο για τους επισκέπτες, όσο για τους κατοίκους της Μαγνησίας και τους επιχειρηματίες ότι όλα βαίνουν καλώς και μπορούν να λένε ότι οι ακτές είναι καθαρές στα τηλεφωνήματα που δέχονται», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης.

Η ίδια είπε ότι η ανησυχία και η εντύπωση που είναι διάχυτη ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, διαψεύδεται με τον καλύτερο τρόπο, επιστημονικά, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στο μικροβιακό φορτίο στο θαλασσινό νερό της περιοχής μας.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις που γίνονται ακόμη και σε συσκέψεις φορέων όπως ο Δήμος, η κ. Παπαδημητρίου είπε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τη διατύπωση των όσων λέμε και πως το κάνουμε, να γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα αφού ολοκληρωθούν οι αναλύσεις των δειγμάτων και να γνωστοποιούνται σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης τόνισε ότι δεν δημιουργούμε ανησυχία στον κόσμο χωρίς λόγο με αναστήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Εμείς είμαστε ο αρμόδιος φορέας γι’ αυτό και αυτό κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου που ανακοίνωσε επίσης μετρήσεις στο θαλασσινό νερό, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι αν θέλει κάποιος φορέας ιδιωτικά να κάνει μετρήσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα, αλλά η Περιφέρεια Θεσσαλίας που κάνει τις μετρήσεις με το ΠΕΔΥ και με ιδιώτη, τα αποτελέσματα είναι επίσημα και εγκυρότατα και ο κόσμος πρέπει να τα εμπιστεύεται.

Η ίδια είπε ότι όσο περισσότερες μετρήσεις γίνονται τόσο καλύτερα και η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες, γιατί ένα αποτέλεσμα μπορεί μια φορά να είναι καλό και τη δεύτερη όχι, όμως εφόσον είναι άριστα όλα τα αποτελέσματα έχουμε μια βεβαιότητα ότι τα νερά είναι άριστης ποιότητας σε όλες τις ακτές.

Τα αποτελέσματα, όταν υπογραφούν από τον περιφερειάρχη, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μπορεί να ενημερωθεί ο καθένας, ενώ όποιος θέλει να τα λάβει, μπορεί να τα ζητήσει από την υπηρεσία.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των υδάτων από τις πλημμύρες στην περιοχή των Καναλίων, μετά την επιδιόρθωση του αντλιοστασίου, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε. Όπως διαπιστώθηκε τώρα που φάνηκε και τραβήχτηκαν τα νερά, δεν υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές και βρισκόμαστε σε αναμονή ανταλλακτικών.

magnesianews.gr