Αποσβολωμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Βόλου στο άκουσμα του φρικτού θανάτου του 45χρονου Βολιώτη γιατρού, Γιάννη Καρανίκα, σήμερα το μεσημέρι, ο οποίος αφού τελείωσε την εφημερία του στο Νοσοκομείο της Λαμίας και επέστρεφε στο σπίτι του, ενεπλάκη σε ένα τραγικό τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πιο πάνω από τον «Ριζάκο». Ο 45χρονος οδηγούσε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, με κατεύθυνση προς Λαμία όταν την πορεία του ανέκοψε αγροτικό όχημα με οδηγό έναν 82χρονο, που ήθελε να πάρει την κατεύθυνση προς Δομοκό. Σύμφωνα με το LamiaReport, το αγροτικό βγήκε από χωμάτινο παράδρομο και θέλησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα.

Ο 45χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση, ώστε ο 45χρονος «εκτοξεύτηκε» από τη μηχανή του και «πέταξε» πάνω από το αγροτικό για να καταλήξει στο οδόστρωμα, πολλά μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Το κράνος που φορούσε δεν στάθηκε αρκετό για να του σώσει της ζωή, καθώς ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Αφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο, που άμεσα ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ξαφνική απώλεια του γιατρού.

Ο Γιώργος Καρανίκας ήταν μόνιμος γιατρός στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ είχε υπηρετήσει μεταξύ άλλων και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

taxydromos.gr