Στη φετινή Agrothessaly, που εγκαινιάζεται την προσεχή Πέμπτη στις 19.00 , αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων και η ηγεσία της ΔΕΘ μιλώντας το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί ποτέ, με πάνω από 800 εκθέτες και εκθέματα από 34 χώρες (άμεσα και έμμεσα), ενώ όλοι οι διαθέσιμοι εκθεσιακοί χώροι έχουν υπερκαλυφθεί στο μέγιστο βαθμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo κ. Kυριάκος Ποζρικίδης, ο υπεύθυνος οργάνωσης της Agrothessaly, Βασίλης Σπύρου, ο Πρόεδρος της ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής και ο Γενικός Διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής βρέθηκαν στο πάνελ μαζί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο και τον Κωνσταντίνο Καλόγηρο Αντιδήμαρχο Πρασίνου.

Η Agrothessaly, περιφερειακή εκθεσιακή οργάνωση με πανελλαδική όμως εμβέλεια, είναι απόρροια της στρατηγικής συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιείται ανά διετία στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, στη Λάρισα.

Στο επίκεντρό της βρίσκονται η προβολή των προϊόντων της εγχώριας και της διεθνούς αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, η ενημέρωση επί των πρόσφατων εξελίξεων στο μέτωπο των νέων τεχνολογιών, αλλά και η εμπορική δικτύωση των εκθετών εντός και εκτός συνόρων.

Όπως τόνισε ο Θανάσης Μαμάκος όπως και τα στελέχη της HELEXPO: “Η νέα Δημοτική Αρχή της Λάρισας έχει αγκαλιάσει, από την πρώτη στιγμή, τον θεσμό της Agrothessaly, επενδύοντας στη στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO για την ανάδειξη του πολύτιμου κεφαλαίου του αγροτικού κόσμου και του τομέα της αγροδιατροφής στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.”

Αναζητείται νέος χώρος

«Ο σύνδεσμός μας έχει αποδείξει εμπράκτως την στήριξή και το ενδιαφέρον για την Agrothessaly. Έχει γίνει sold out από τον περασμένο Οκτώβριο και δείχνουμε πόσο σημαντική είναι για εμάς», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), Σάββας Μπαλουκτσής.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν νέες τεχνολογίες στο κομμάτι των γεωργικών μηχανημάτων, σημειώνοντας ότι αυτά θα προσφέρουν στους παραγωγούς μείωση του κόστους παραγωγής, θα κάνουν τη δουλειά του αγρότη πιο εύκολη, πιο ασφαλής και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ο ίδιος βέβαια επέλεξε να γίνει και… «δυσάρεστος», όπως ανέφερε σημειώνοντας πως υπάρχει «ανάγκη βελτίωσης των εγκαταστάσεων», που πραγματοποιείται η έκθεση. «Δεν γίνεται κάτω από λαμαρίνες να φέρνουμε τέτοια μηχανήματα. Φοβάμαι πως αν συνεχιστεί η έκθεση στον ίδιο χώρο θα εκφυλιστεί. Μιλάμε για αντικειμενικές δυσκολίες του χώρου. Υπάρχει η ανάγκη η Θεσσαλία να αποκτήσει ένα Συνεδριακό Κέντρο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μαμάκος απάντησε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, υπάρχει μία άψογη συνεργασία κι έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή η ανεύρεση και αξιοποίηση υφιστάμενων χώρων

«Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε ένα Πρότυπο Συνεδριακό Κέντρο στην περιοχή του ΕΘΙΑΓΕ», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων προσθέτοντας ότι αναμένεται η διαδικασία των προσκλήσεων, «το πρώτο ουσιαστικό βήμα, έτσι ώστε η Λάρισα να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου συνέδρια και εκθέσεις. Το έχει ανάγκη η πόλη και είναι αίτημα της περιοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, οι συμμετοχές στην φετινή Agrothessaly στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Ένας από τους λόγους είναι και το μοντέλο που ακολουθείται στην Λάρισα, αυτό σημείωσε το Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής.

«Τα αιτήματα για διοργάνωση εκθέσεων από τη HELEXPO είναι αμέτρητα, αλλά η μοναδική Περιφερειακή Έκθεση στην Ελλάδα είναι η Agrothessaly. Είναι ένα τέτοιο μοντέλο θα έπρεπε να προβληματίσει και την Πολιτεία και τους φορείς της, έτσι ώστε όλοι να ακολουθήσουν ότι γίνεται εδώ στη Λάρισα. Μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, είναι η Λάρισα και τίποτα άλλο.

Τέλος, ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι «η Agrothessaly είναι από τα μεγάλα γεγονότα του κλάδου», εξηγώντας πως όσοι την επισκεφτούν θα ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα.

kosmoslarissa.gr