Ένοχος κρίθηκε χθες ερήμην από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας πρώην πρόεδρος πολιτιστικού συνδέσμου της Λάρισας, όπου παραπέμφθηκε για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, συνέργεια στην πράξη αυτή και πλαστογραφία, ενώ αντίθετα κηρύχθηκε αθώα η πρώην ταμίας του Συνδέσμου η οποία παραπέμφθηκε επίσης για τα ίδια αδικήματα.

Η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια έπειτα από μήνυση που κατέθεσε στις 12 Απριλίου 2019 η τότε διοίκηση του Συνδέσμου διαπιστώνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με το ταμείο.

Οι μάρτυρες που κατήγγειλαν την υπόθεση σημείωσαν χθες προς το Δικαστήριο ότι ο πρώην πρόεδρος παρότι ομολόγησε την πράξη του για το συνολικό έλλειμμα ύψους 15.577,14 (σ.σ. όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά), συγγενικά του πρόσωπα επέστρεψαν 2.000 ευρώ στο ταμείο του Συνδέσμου, αλλά όχι και τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα μέλη του Δ.Σ. να προσφεύγουν τελικά στη Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ένοχο τον πρώην πρόεδρο επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή ύψους 1.200 ευρώ.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)