Τη σύσταση συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού οργάνου με την επωνυμία «Εθνική Επιτροπή ΑΚΙS (ΕΕΑΚΙS) αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, με κύρια στόχευση τα ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών, τα οποία αποτελούν για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτημα ύψιστης πολιτικής.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση σκοπός της Επιτροπής είναι «η τεχνοκρατική υποστήριξη του έργου του αρμόδιου Υπουργού στο σχεδιασμό και την άσκηση της εθνικής στρατηγικής η οποία θέτει στόχους και κατευθύνσεις σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, κατάρτισης και εκπαίδευσης στον αγροδιατροφικό τομέα.

Επί πλέον θέτει στόχους και κατευθύνσεις στο πλαίσιο της ενωσιακής νομοθεσίας και των εθνικών προγραμματικών κειμένων των κρατών – μελών».

Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά τα καθήκοντα της Επιτροπής που θα έχει επιτελικό ρόλο και θα θέτει στόχους σε ζητήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και καινοτομίας.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης.

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής AKIS θα είναι εκπρόσωποι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και διάφορους φορείς και ενώσεις.

mononews.gr