Ρόλο… «ντετέκτιβ» ανέλαβε μια 80χρονη γυναίκα στο Βελεστίνο, για τον εντοπισμό ενός 38χρονου, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της τρεις φορές, παριστάνοντας τον τεχνικό της ΔΕΗ και της έκλεψε χρήματα και κοσμήματα, παρατήρησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και οδήγησε στην σύλληψή του.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 38χρονος, στα όρια του αυτοφώρου, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ επιπλέον, κατηγορείται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα από οικία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Σε νομότυπη έρευνα που έγινε προχθές το απόγευμα στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο δράστης, την 20-08-2024 το απόγευμα, μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έχοντας παραποιήσει το αριθμητικό της πινακίδας κυκλοφορίας, τοποθετώντας μαύρη αυτοκόλλητη ταινία, σε οικία 80χρονος γυναίκας σε περιοχή του Βόλου, και με τη μέθοδο της απασχόλησης, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 750 € και διάφορα κοσμήματα.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αλλά επειδή τα χάπια εστάλησαν για εξέταση και δεν υπήρχε απάντηση από το Χημείο, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Φεβρουάριο του 2025. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος στις 20 του περασμένου Αυγούστου, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, παριστάνοντας τον τεχνικό της ΔΕΗ και με πρόσχημα ότι θέλει να ελέγξει τον ηλεκτρικό πίνακα διέφυγε της προσοχής της και της πήρε χρηματικό ποσό.
Ο δράστης πήγε άλλη μια φορά μετά από μέρες στο σπίτι της 80χρονης, της είπε ξανά ότι είναι τεχνικός της ΔΕΗ, αλλά η γυναίκα που τον αναγνώρισε τον έδιωξε και δεν άνοιξε την πόρτα για να μπει στο σπίτι.
Ακόμη, μια άλλη φορά, σύμφωνα με καταγγελία της ηλικιωμένης, μπήκε στο σπίτι της και της έκλεψε τα κοσμήματα που είχε από τον γάμο της, χωρίς να τον καταλάβει, ενώ μια ακόμη φορά μπήκε στο σπίτι, επίσης χωρίς να γίνει αντιληπτός και της έκλεψε μικρό χρηματικό ποσό.
Ο 38χρονος, στο διάστημα του ενός μήνα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, προσπάθησε δύο ακόμη φορές να μπει στο σπίτι της γυναίκας, αλλά δεν τα κατάφερε.
Η γυναίκα όμως στάθηκε πιο έξυπνη από τον 38χρονο, παρατήρησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και ενημέρωσε τις αρχές. Οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν, βρήκαν το αυτοκίνητο, έκαναν έρευνα στο σπίτι του, για να βρουν τα κοσμήματα που κατήγγειλε η 80χρονη, δεν τα βρήκαν, αλλά εντόπισαν τα ναρκωτικά χάπια και τον συνέλαβαν.
Ο 38χρονος, που εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και απασχολεί πρώτη φορά τις αρχές, παραδέχτηκε τις κλοπές χρημάτων, αλλά αρνήθηκε ότι της έκλεψε κοσμήματα.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα από το σπίτι της γυναίκας και πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς είχε «πειράξει» την πινακίδα του αυτοκινήτου του, για να μην εντοπιστεί.

magnesianews.gr