Υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν φέτος στα φαρμακεία της γειτονιάς τα τεστ που σχετίζονται με την ανίχνευση της γρίπης και του κορωνοϊού.
Η ύφεση του κορωνοϊού συνδυάστηκε με την έξαρση των ιώσεων και της γρίπης προκαλώντας στους ασθενείς αμφιβολίες για το τι τελικά μπορεί να έχουν. Και τα συγκεκριμένα τεστ σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς μπορούν να δώσουν λύση για να ξεδιαλύνουν τον γρίφο.
Μάλιστα την τρέχουσα περίοδο εκτός από τα συμπτώματα του κορωνοϊού και των ιώσεων, έχουμε και τις αλλεργίες που συνηθώς ταλαιπωρούν ουκ ολίγους.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης περιγράφοντας την κατάσταση επισήμανε πως «Φέτος επανήλθαμε στις περιόδους κατά τις οποίες τόσο η γρίπη όσο και οι ιώσεις αποτελούσαν κάτι το σύνηθες. Αυτό εξηγείται από το γεγονός πως είχαμε μείνει και ακάλυπτοι, καθώς είχαμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία μας από τον κορωνοϊό. Βέβαια τώρα, καθώς μπήκαμε στην άνοιξη, αρχίζει να καταγράφεται μια ύφεση, αν και οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών προκαλούν νέες καταστάσεις, με συνέπεια να μπερδεύονται οι ιώσεις, τα συμπτώματα κορωνοϊού και οι αλλεργικές καταστάσεις. Δηλαδή δεν ξέρει ο πολίτης, αν έχει κορωνοϊό, αλλεργία ή και ίωση».
Με αυτή την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί από τον χειμώνα και δώθε, οι πολίτες αναζητούσαν τη λύση των τεστ που δεν ήταν μόνο για την ανίχνευση του κορωνοϊού, αλλά και της γρίπης ταυτόχρονα.
Μάλιστα ανέφερε πως «σε πρώτη ζήτηση ήταν το τεστ της γρίπης που δείχνει παράλληλα, αν έχει κάποιος και κορωνοϊό. Αυτό το τεστ είναι μια λύση για τους ανθρώπους. Με τη λήψη του ίδιου δείγματος, υπάρχει η απάντηση και για τα δύο, δηλαδή αν έχει κάποιος γρίπη ή αν έχει κορωνοϊό. Το τεστ αυτό αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη που δεν υπήρχε πέρυσι, αλλά διατίθεται φέτος από τα φαρμακεία».
Η κινητικότητα στα φαρμακεία για τα τεστ γρίπης είναι υψηλή, καθώς δίνουν μια απάντηση.
«Υπάρχουν η ρινίτιδα, η βρογχίτιδα με συμπτώματα τα οποία περνούν σε τρεις και τέσσερις μέρες. Αν, όμως, επιμείνουν χρειάζεται ο ασθενής να απευθυνθεί στον γιατρό για να δώσει και μια φαρμακευτική αγωγή.
Θα πρέπει να είμαστε φίλοι με τον εαυτό μας και να μην τον αφήνουμε να καταπονείται, λέγοντας «άστο θα περάσει». Έτσι με τα πρώτα συμπτώματα ο ασθενής μπορεί να λάβει παυσίπονο, ένα σπρέι για τη μύτη, ένα αντιβηχικό σιρόπι, για να μην γίνουν τα συμπτώματα χειρότερα. Δεν θα πάθει κάτι, αν πάρει κάποιος παυσίπονο για μία ή δύο μέρες. Ο οργανισμός όταν έχει συμπτώματα, μας «μιλάει» με τον τρόπο του και ότι χρειάζεται φροντίδα» είπε ο πρόεδρος.
Μάλιστα ο κ. Ματσιόλης επισήμανε πως το φαρμακείο της γειτονιάς προσπαθεί να αντισταθεί στη λαίλαπα της οικονομικής κατάστασης.

e-thessalia.gr