Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική ομάδα «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο (και) την Ιρλανδία επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

Η Ελλάδα μετρά πια τέσσερις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια της στον 2ο όμιλο της League B και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος, στο +3 από την Αγγλία που νίκησε στο Ελσίνκι τη Φινλανδία με 3-1.

Για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να κατακτήσει την άνοδο στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης (League A), η «γαλανόλευκη» χρειάζεται έναν βαθμό απέναντι στην Αγγλία, στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Με τη συγκίνηση να πλεονάζει στο φαληρικό γήπεδο για τον αξέχαστο Τζορτζ Μπάλντοκ, προς τον οποίο συμπαίκτες και φίλαθλοι απέτισαν φόρο τιμής και στην Ελλάδα, το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, ενώ οι Έλληνες φίλαθλοι σήκωσαν και δύο πανό.

Αφού πέρασε χωρίς συνέπειες τη φάση του 5ου λεπτού, όταν από λάθος στην άμυνα ο Φέργκιουσον βρέθηκε στην περιοχή αλλά αστόχησε πιεζόμενος από τον Ρότα, η Εθνική έπαιξε… μονότερμα τους Ιρλανδούς έχοντας 11 τελικές από το 9ο έως το 29ο λεπτό!

Ο Κέλεχερ έκανε μεγάλη απόκρουση στο 11΄ σε προσπάθεια του Παυλίδη, το επανέλαβε εις διπλούν στο 19΄ και στα στα σουτ του Μπακασέτα και του Παυλίδη, ενώ έκανε το ίδιο και με τον Γιαννούλη στο 30΄.

Παρά τη σπουδαία βραδιά του, όμως, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ δεν κατόρθωσε να αποτρέψει το μοιραίο για την εστία του τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής και με δυνατό δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 48΄.

Από το σημείο εκείνοι οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατοχή στην μπάλα και σε συνδυασμό με το ότι οι αντίπαλοί τους γύρισαν μερικά μέτρα πίσω προσπάθησαν να πιέσουν.

Στο 69΄ ο Βλαχοδήμος πέταξε σε κόρνερ κεφαλιά του Τέιλορ, στη σημαντικότερη στιγμή των Ιρλανδών στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τις παρεμβάσεις του, φρέσκαρε την ενδεκάδα με ξεκούραστα πόδια και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο ξεκούραστος Μάνταλος υποχρέωσε σε λάθος πάσα τον Κέλεχερ, προχώρησε, τον απέφυγε και πλάσαρε σε άδεια εστία για το 2-0, στο 90΄+2.

naftemporiki.gr