Για τα έργα της Θεσσαλίας, μετά τον Daniel μίλησε στον ΣKAΪ ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ξαφνιάζοντας τους Θεσσαλούς με την απάντησή του για το πότε αυτά θα ξεκινήσουν.

Ο υπουργός ερωτηθείς για την έναρξη των εργασιών απάντησε ότι αυτά θα ξεκινήσουν τέλη 2024- αρχές του 2025.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής Φαίη Μαυραγάνη ανέφερε στον τηλεοπτικό αέρα ότι στη Θεσσαλία υπάρχουν πολλά παράπονα και πως παράγοντας της περιοχής είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο.

"Έχουν γίνει πολλά έργα υποδομής, για τα οποία δόθηκε χρηματοδότηση από την πολιτεία προς περιφέρεια και δήμους, αλλά πράγματι υπάρχουν τα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία έχουμε αναλάβει εμείς ως Υπουργείο και τα οποία θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, να υλοποιηθούν τα επόμενα έτη. Μεταξύ των άλλων και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,4 δις ευρώ.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας, που αποκατέστησαν την προσβασιμότητα των πολιτών ήταν 70 εκ. ευρώ. Μιλώ για 1,4 δισ. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε πρώτον, να βρούμε που θα κάνουμε παρεμβάσεις σε 1009 σημεία", ανέφερε ο υπουργός με τη δημοσιογράφο να ρωτά εάν υπάρχει μελέτη γι’ αυτά και τον κ. Σταϊκούρα να απαντά "απολύτως. Είμαστε έτοιμοι. Όχι μόνο είμαστε τελειωμένοι από μελέτες, είμαστε έτοιμοι και με την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουμε συνεννοηθεί και συμφωνήσει για τις παρεμβάσεις. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Εκτιμώ τέλος του 2024 αρχές του 2025."

magnesianews.gr