Εκτός φυλακής βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, μετά την αποδοχή του αιτήματος για άρση της προσωρινής κράτησής του.
Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε με την επιβολή περιοριστικών όρων, οι οποίοι θα ισχύουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου 2026 στο κεντρικό εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα.
Ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος από τις 18 Φεβρουαρίου, όταν μετά την πολύωρη απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Η υπόθεση αφορά τη φονική έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες. Η έρευνα των Αρχών επικεντρώθηκε στη διαρροή προπανίου και στις συνθήκες ασφαλείας του εργοστασίου, ενώ η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται.
Η τραγωδία συγκλόνισε τα Τρίκαλα αλλά και ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ΒΙΟΛΑΝΤΑ αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες ελληνικές βιομηχανίες μπισκότων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από τον Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη, έχοντας τις ρίζες της σε οικογενειακή δραστηριότητα στον χώρο της αρτοποιίας στα Τρίκαλα, και μέσα σε δύο δεκαετίες αναπτύχθηκε σημαντικά στην ελληνική αγορά.
Ο Τζιωρτζιώτης, κατά τις απολογίες του, έχει αρνηθεί ότι γνώριζε για την ύπαρξη διαρροής και τον κίνδυνο που αυτή εγκυμονούσε, ενώ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τις οικογένειες των πέντε εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους.
Μετά τη σημερινή απόφαση, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΛΑΝΤΑ θα παραμείνει εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους, ενώ η υπόθεση εισέρχεται πλέον στην επόμενη φάση της δικαστικής της πορείας.
trikalaenimerosi.gr











