Δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής συζήτησαν η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο σε συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο κος Γιαγιάκος, ήδη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Τρικάλων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, συντονίζουν μία καμπάνια εξωστρέφειας και τουριστικής προβολής, το ElaMeteoraTrikala, θέλοντας να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν το τουριστικό τους προϊόν.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κο Γιαγιάκο, συζητήσαμε για δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής, μέσα από τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Τον ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, που έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίες στοχεύουν στη διαφοροποίηση των προορισμών μέσα από την τοπική κουζίνα. Έναν τομέα στον οποίο η περιοχή μπορεί να επενδύσει και να ξεχωρίσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο γαστρονομικός τουρισμός ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Έλενας Ράπτη.

tornosnews.gr