Μάστιγα διαρκείας για το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και τον αγροτικό κόσμο του Νομού αποτελούν οι κλοπές μετασχηματιστών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας άγνωστοι «χτύπησαν» στην περιοχή της Κρανιάς όπου είχαν ξαναχτυπήσει και πριν από ένα περίπου μήνα.

Σε επικοινωνίας του KarditsaLive.Net με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιάς κ. Ευαγ. Καραμπέκο και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κρανιάς κ. Δημ. Αλεξανδρή μας επιβεβαίωσαν τα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν στην περιοχή. Όπως μας ανέφερε μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής η πρώτη κλοπή σε μετασχηματιστή σημειώθηκε πριν από ένα περίπου μήνα, αλλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σημειώθηκαν κλοπές σε άλλους 5 μετασχηματιστές, 2 εκ των οποίων ανήκουν στον ΤΟΕΒ Κρανιάς και οι άλλοι 3 ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο ένας μάλιστα μετασχηματιστής του ΤΟΕΒ είναι στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Οργανισμού, στον ποταμό Μέγα και όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργείται στη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ είναι μεγάλο.

Όπως μας είπε ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε το ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα γίνει άμεσα αυτοψία για καταγραφή των ζημιών και θα προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου.