Τέσσερις είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νεκροί στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής βρέθηκε ο ένοπλος που εισέβαλε το πρωί πυροβολώντας με καραμπίνα.

Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία η ομάδα της ΕΚΑΜ τον εντόπισε στο υπόγειο νεκρό με την καραμπίνα δίπλα του. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε τρεις ανθρώπους μέσα στον χώρο της εταιρείας, οι οποίοι φέρονται νεκροί. Στο κτίριο έχουν μπει διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης και φερόμενος αυτόχειρας για πολλά χρόνια ήταν επιστάτης τόσο στην εταιρεία όσο και σε σπίτια των ιδιοκτητών και για κάποιο λόγο τον απέλυσαν.

Επέμβαση τα ΕΚΑΜ στο κτίριο
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που έρχονται στο φως, και τα ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν επέμβαση εντός του κτιρίου, αφότου δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του κατά την προσπάθεια διαπραγματεύσεων, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως ο ένοπλος φαίνεται πως είχε «ταμπουρωθεί» στον δεύτερο όροφο της εταιρείας, μετά τους πυροβολισμούς, και δεν είχε καμία επικοινωνία με την αστυνομία.

Οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής, που κατάφεραν να βγουν, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο και γίνεται καταμέτρησή τους για να διασαφηνιστεί εάν έχουν καταφέρει να φύγουν όλοι.

Επίσης, οι Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ορισμένοι έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ένοπλος αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του πρώην εργαζομένου της εταιρείας, ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα. Τα κίνητρά του άνδρα, που είναι περίπου 70 ετών, δεν έχουν διασαφηνιστεί.

Οι πληροφορίες για την επίθεση στη Γλυφάδα
Ο δράστης φαίνεται πως εξαπέλυσε την επίθεσή του, αρχικά, από το ισόγειο του κτιρίου και στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Φαίνεται ότι απέκτησε πρόσβαση από το πάρκινγκ.

Δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα εντός του χώρου ή εάν ο άνδρας κρατά ομήρους, με τις πληροφορίες που έρχονται να είναι ελάχιστες καθώς συνεχίζεται η επέμβαση της αστυνομίας.

reader.gr