Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί με νεότερη ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μετά το σχολιασμό από κύκλους της Κουμουνδούρου, ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Χανίων, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, είχε κάνει μία εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση για το γεγονός ότι το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Στη νέα ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης, αφού υπογραμμίζει ότι «η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψηφίους στα Χανιά», επισημαίνει πως «όλα θα λυθούν και θα αποφασιστούν στα όργανα του κόμματος».

Ο κ. Πολάκης, στην αρχική του ανάρτηση, δεν έκρυβε την οργή του για το γεγονός ότι το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά, φτάνοντας στο σημείο να δηλώνει ότι αν δεν διορθωθεί αυτό το λάθος, ούτε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα.

Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!

Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίασαν πως οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος.

Σημειώνουν επίσης πως η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πως όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ