Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Του επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη.

Ειδικότερα, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο τηλεπαρουσιαστής που παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της δημοσιοποίησης -μέσου διαδικτύου- υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου.

Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε η πράξη
Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας πως ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της πλευράς της παθούσας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην απολογία του ο 60χρονος φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Ισχυρίστηκε δε, κατά πληροφορίες, ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Η παραπάνω υπόθεση -η πρώτη από τις τρεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κοινό ποινικό αντικείμενο- έφτασε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή, (και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ).

Μεταξύ αυτών που είχαν ασκήσει έφεση ήταν ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως και έγινε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προηγούμενη απόφαση ακυρώθηκε. Ως κακούργημα - άλλωστε - αντιμετωπίστηκαν οι δύο άλλες δικογραφίες που αποκαλύφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

ethnos.gr