Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην εκμετάλλευσή της για το πότισμα των κτημάτων τους στη Νέα Αγχίαλο

«Μήλο της έριδος» φαίνεται να έγινε μία πομόνα μεταξύ παραγωγών στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για τις ώρες εκμετάλλευσής της προκειμένου να ποτίζουν τα χωράφια τους. Με τον υδράργυρο να έχει πάρει την ανιούσα και τη γη να έχει στεγνώσει από την παρατεταμένη ξηρασία, οι δύο άντρες φαίνεται να διεκδικούν το νερό από την πομόνα ο καθένας για το δικό του κτήμα και την περασμένη Κυριακή, το απόγευμα, έφθασαν στα άκρα.

Πρόκειται για κατοίκους της Νέας Αγχιάλου, έναν 51χρονο και έναν 79χρονο, οι οποίοι έχουν γειτονικά κτήματα. Ο 51χρονος φέρεται να ανέλαβε πρόσφατα από τον πατέρα του την καλλιεργητική φροντίδα του κτήματος. Για το πότισμα των καλλιεργειών οι δύο καλλιεργητές είχαν κοινή πομόνα.

Μολονότι η χρήση του νερού ανήκει σε αμφότερους, οι δύο άντρες φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στις ώρες και στη διάρκεια χρήσης και τσακώθηκαν, ενώ βρίσκονταν στα κτήματά τους. Ο 79χρονος που ήθελε να αποδείξει στον 51χρονο τη συμφωνία που είχαν με τον προκάτοχο του κτήματος, επιχείρησε να φύγει από το χωράφι για να πάει στο σπίτι να φέρει τα αποδεικτικά έγγραφα.

Τότε ο 51χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι με μπουνιά τον ηλικιωμένο άντρα και στη συνέχεια να τον κλώτσησε, με αποτέλεσμα ο 79χρονος να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο έδαφος.

Όταν συνήλθε, ο 79χρονος ανέβηκε στο μηχανάκι του και επιχείρησε να φύγει. Ο 51χρονος φέρεται επίσης να μπήκε στο δικό του αυτοκίνητο και κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό του έκλεισε τον δρόμο. Ο ηλικιωμένος έπεσε ξανά στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Σε βάρος του 51χρονου, που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και επικίνδυνη οδήγηση και χθες οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Το δικαστήριο ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 22 Ιουλίου και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης αναθέτοντας σε ιατροδικαστή να αποφανθεί αν το αιμάτωμα που εντοπίστηκε στο κεφάλι του ηλικιωμένου μέσω των εξετάσεων στο νοσοκομείο, οφείλεται στα χτυπήματα που φέρεται ότι δέχθηκε ή στην πτώση από το μηχανάκι.

Σημειώνεται πάντως ότι ο 51χρονος αρνείται ότι χτύπησε τον ηλικιωμένο.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)