Όσοι θέλουν να αγοράσουν το νέο iPhone 14 θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο, καθώς τα lockdowns για τον κορωνοϊό στην Κίνα επηρεάζουν τις αποστολές από το εργοστάσιο της Foxconn, όπου και συναρμολογούνται οι συσκευές.

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις συναρμολόγησής της που βρίσκονται στην πόλη Zhengzhou της κεντρικής Κίνας «λειτουργούν επί του παρόντος με σημαντικά μειωμένη δυναμικότητα», λόγω των περιορισμών του Covid.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max», δήλωσε η εταιρεία. Ωστόσο, η Apple αναμένει χαμηλότερες αποστολές για αυτά τα μοντέλα από ό,τι προέβλεπε προηγουμένως και οι πελάτες θα βιώσουν μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για να λάβουν τα νέα τους προϊόντα.

Το εργοστάσιο της Foxconn, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple, στο Zhengzhou, αντιμετωπίζει συρροή κρουσμάτων από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές επέβαλαν επταήμερο lockdown στην περιοχή που στεγάζει το εργοστάσιο.

Το lockdown ασκεί τεράστιες πιέσεις στη Foxconn και την Apple λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη για το λιανεμπόριο περίοδος των γιορτών και φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις συνέπειες της αυστηρής zero covid πολιτικής της Κίνας στις διεθνείς επιχειρήσεις.

moneyreview.gr