Δήλωσε συγγραφέας στην απολογία του χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, υποστήριξε ότι οι δύο ληστείες και η μία απόπειρα, για τις οποίες κατηγορούνταν, ήταν συμπτώσεις, ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 63χρονος Βολιώτης που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Παρ’ ότι άσκησε έφεση, η προφυλάκισή του μετατράπηκε σε κανονική φυλάκιση. Επίσης το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, δικηγόρου Λάρισας Ι. Σπηλιώτη που διορίστηκε, να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο 63χρονος κατηγορούνταν για δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ (28 Ιανουαρίου και 24 Μαρτίου 2022) και μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο της πόλης (Νοέμβριος 2021). Στη ληστεία στο πρώτο σούπερ μάρκετ φέρεται να είχε αρπάξει 900 ευρώ από το ταμείο, αφήνοντας σημείωμα, όπου έγραφε «δώστε τα χρήματα έχω όπλο και δεν θα πάθετε τίποτα», ενώ και στο δεύτερο σούπερ μάρκετ είχε αφήσει το ίδιο σημείωμα και είχε αρπάξει από το ταμείο 200 ευρώ. Στην απόπειρα ληστείας του περιπτέρου ο περιπτεράς είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα και ο δράστης φέρεται να του είχε πει «έχεις καρδιά» και είχε φύγει. Το πιστόλι που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει και στις τρεις ληστείες, δεν βρέθηκε. Ο 63χρονος, που φέρεται να έχει γράψει δύο βιβλία, δήλωσε συγγραφέας και απολογούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι τραγικές συμπτώσεις το ότι μοιάζει με τον δράστη των δύο ληστειών στα δύο σούπερ μάρκετ και τη μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο, καθώς τα ρούχα που βρέθηκαν σπίτι του, διατίθενται στο εμπόριο, ενώ και ο σωματότυπός του είναι κοινός. Επίσης φέρεται να υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του (ένα μαχαίρι και ένα τίζερ), τα έχει για την προστασία του από τα άγρια ζώα κατά τις εξορμήσεις του στο βουνό. Επίσης είπε πως πολλοί φορούν καφέ μπουφάν, τη μάρκα και το χρώμα παπουτσιών που είναι καταγεγραμμένα στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δύο καταστημάτων. Παράλληλα υποστήριξε ότι αρκετοί διαθέτουν την ίδια μοτοσικλέτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε, προκειμένου να διαφύγει μετά τις ληστείες, ενώ, όπως φέρεται να είπε, όλοι γνωρίζουν τον τρόπο, με τον οποίο ανοίγει μια ταμειακή μηχανή…
Αξίζει να σημειωθεί πως στη μια από τις δύο ληστείες, όταν στεκόταν μπροστά στην ταμία απειλώντας τη να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει την ταμειακή μηχανή, επειδή ήταν κλειδωμένη. Τότε ο 63χρονος φέρεται να της είπε, πως θα της δώσει τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε να την ξεκλειδώσει. Μάλιστα εμφανίζεται ως γνώστης του αντικειμένου, καθώς στο παρελθόν ο άνδρας, που κατάγεται από τον Πειραιά, μέχρι το 2004 λειτουργούσε περίπτερο στο «μεγάλο λιμάνι» και ίσως γι’ αυτό όταν επιχείρησε να ληστέψει περίπτερο και ο εργαζόμενος σε αυτό δεν φοβήθηκε, να αποχώρησε. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η ταυτοποίησή του κατέστη δυνατή τόσο από τον σωματότυπό του, τον τρόπο που περπατά, όσο και από τη μοτοσικλέτα του, που διαθέτει διπλό φτερό, το χρώμα της, όπως επίσης και από μια ουλή την οποία έχει στο μάγουλο και καταγράφηκε από τις κάμερες. Στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι παθόντες τον αναγνώρισαν στις καταθέσεις τους.

e-thessalia.gr