Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδιο των τελευταίων δύο ημερών από άτομα ου αντιεξουσιαστικού χώρου που με πέτρες και μάρμαρα καά αστυνομικών δυνάμεων, είχε αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο ατόμων, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο τραυματίες αστυνομικούς είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αργύρης Διχτάς.

«Μέσα σε όλη αυτή τη τραγικότητα των στιγμών που ζούμε, με ένα μαύρο πέπλο να έχει καλύψει τον ουρανό της πατρίδας μας αλλά και τις ψυχές όλων των συνανθρώπων μας, δυστυχώς βάλλεται και λιθοβολείται η κοινωνική ομάδα των εργαζόμενων αστυνομικών για ακόμη μια φορά. Λιθοβολείται αδίκως και τεχνηέντως, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εύλογη λοιπόν η απορία, όχι μόνο η δική μας και της πλειοψηφίας του κόσμου, αλλά κυρίως των παιδιών και των οικογενειών μας. ΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ; Ο αστυνομικός που έζησε από κοντά τη τραγικότητα των στιγμών, που έκλαψε γοερα στα πεζούλια του νοσοκομείου της Λάρισας όπου και διαδραματίστηκε το μέγα δράμα που ανθρώπινος νους δε μπορεί να διανοηθεί; Ο αστυνομικός που χαράματα ξεκίνησε από το σπίτι του μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους πυροσβέστες και όλους όσους κλήθηκαν να μεταβούν τις πρώτες ώρες στα Τέμπη ψάχνοντας μέλη αγγέλων που άδικα και ένεκα κρατικής εγκληματικής αμέλειας έχασαν τις ζωές τους; Ο αστυνομικός που ίδρωσε στο σημείο μηδέν του δυστυχήματος και δεν έκρινε κανέναν ούτε σχολίασε, όπως διάφοροι τηλεπερσόνες ή λοιποί μαχητές του πληκτρολογίου;¨, διερωτώνται οι αστυνομικοί.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι είναι πανθομολογουμενο πως η βία του λόγου, με τη μορφή της χυδαιολογίας και η βία της πράξης στις μέρες μας έχουν πάρει επιδημιολογικές διαστάσεις.
«ΠΟΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΥΝ;; Τον αστυνομικό που μετέφερε προχθές τη γυναίκα με το μωράκι στο νοσοκομείο ή τον αστυνομικό που μερονυχτίς βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και στους συγγενείς που ανεβαίνουν αυτό το Γολγοθά εξαιτίας της κρατικής αμέλειας. Και φταίει ο αστυνομικός για αυτή την κρατική εγκληματική αμέλεια; ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απλά στους λιθοβολημένους και τραυματίες αστυνομικούς των επεισοδίων της Τρίτης δε δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν στη μεγαλειώδη πορεία των συνανθρώπων τους στο Βόλο το μεσημέρι της Τετάρτης, όμως να γνωρίζουν οι αναμάρτητοι και άμοιροι ευθυνών που τους τραυμάτισαν, πως τα παιδιά και οι οικογένειές τους συμμετείχαν ενεργά και ένωσαν τις φωνές τους για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ. Οπότε το έργο τους απέτυχε παταγωδώς.

«Ο πόνος και η θλίψη δεν είναι προνόμιο μόνο μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας αλλά όλου του κόσμου και κυρίως όλων των μικρομεσαίων κοινωνικών τάξεων που δε δανείζονται το πολυτελές τετρακίνητο SUV του μπαμπά για ταξίδια, αλλά μπορεί να ήταν και αυτοί εκεί όπως και οι περισσότεροι εξ ημών που προερχόμαστε από αξιοπρεπείς και δημοκρατικές οικογένειες βιοπαλαιστών και όχι από μεγαλοαστικες τάξεις.

Καλούμε το κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του για ένα ευοίωνο και καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, απομονώνοντας και αποβάλλοντας αυτούς που ως καλοκουρδισμενες μαριονέτες τολμούν να εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη οδύνη, βάλλοντας τον αστυνομικό για δημοσκοπικούς και μόνο λόγους», καταλήγει η ανακοίνωση.

magnesianews.gr