Στις 18 Απριλίου έγινε γνωστό πως η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, θα βρίσκεται πλέον στο «τιμόνι» της Ρόμα! Η Ελληνίδα δικηγόρος κέρδισε την εμπιστοσύνη των «Τζιαλορόσι» κι αντικατέστησε τον προηγούμενο CEO της ομάδας Πιέτρο Μπεράρντι. Μάλιστα ήδη έχει αναλάβει να βρει την κατάλληλη φόρμουλα παραμονής του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της ομάδας.

Την ίδια ώρα η ιταλική ιστοσελίδα «calcio e finanza» αποκαλύπτει το... «χρυσό» της συμβόλαιο στους Ρωμαίους, αφού παραθέσει το βιογραφικό της. Αρχικά λοιπόν γίνεται αναφορά στις σπουδές της και το πλούσιο βιογραφικό της Ελληνίδας αξιωματούχου.

Γεννηθείσα το 1983 στη Λάρισα, μετά από σπουδές νομικής με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο (κατά τη διάρκεια του οποίου, μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004) και Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης, η Σουλούκου ξεκίνησε καριέρα στο ποδόσφαιρο, στο οποίο εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια.

Το 2016 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό ως Επικεφαλής Θεσμικών και Νομικών Υποθέσεων και περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα έγινε Γενική Διευθύντρια, προτού διοριστεί Διευθύνουσα Σύμβουλος το 2018, ρόλο που κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Επίσης, το 2019 διορίστηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα

Εν συνεχεία παραθέτονται στοιχεία σχετικά με τις ακριβείς της εξουσίες, αλλά και τις απολαβές της. Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των «Τζιαλορόσι» όπου κλήθηκε να εγκρίνει τον διορισμό της Λίνας Σουλούκου ως νέα διευθύνουσα σύμβουλος, αναφέρεται στα έγγραφα που συμβουλεύτηκε η «Calcio e Finanza».

Στα πρακτικά του ΔΣ υπογραμμίζονται τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου και γενικού διευθυντή, καθώς και οι αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως τη διαχείριση και ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και στο «στρατηγικό έργο που αφορά την κατασκευή του νέου σταδίου».

Επιπλέον, οι εξουσίες της κυρίας Σουλούκου, αφορούν -μεταξύ άλλων- την υπογραφή συμβολαίων έως 500 χιλ. ευρώ για τη διοίκηση του συλλόγου και έως 3 εκατ. ευρώ για συμβόλαια αθλητικών επιδόσεων, καθώς και την αντιπροσωπεία εκπροσώπησης του συλλόγου στις σχέσεις με αθλητικές ενώσεις (δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες μέρες έκανε το ντεμπούτο της σε συνέλευση της Lega Serie A).

Για τις προαναφερθείσες αρμοδιότητες, η Λίνα Σουλούκου θα έχει πάγια αμοιβή 800 χιλιάδες ευρώ καθαρά ως διευθύνουσα σύμβουλος και επιπλέον 50 χιλιάδες ευρώ καθαρά ως γενική διευθύντρια, με ποσοστό από 50% έως 75% των πάγιων αποδοχών ως κυμαινόμενες αποδοχές, συνδεόμενες με την επίτευξη ορισμένων στόχων.

Επιπλέον, παρέχονται ορισμένες παροχές όπως επίδομα διαμονής (μεικτό ετήσιο ποσό 125 χιλ. ευρώ) και έξι αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής μεταξύ Ρώμης και Αθήνας για την οικογένεια κάθε χρόνο.

gazzeta.gr