Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη απεργία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023.

Οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όπως και όλης της χώρας, ένωσαν την φωνή τους με την κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Παράλληλα πρόβαλαν την πάγια θέση τους για ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό και για δημοσιογραφία που θα ελέγχει την εξουσία με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παλεύουν για να πάψουν να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών, με την υπογραφή ΣΣΕ.

Η καθολική σχεδόν συμμετοχή των δημοσιογράφων, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, στην απεργία της 15ης Μαρτίου έδειξε ότι ο αγώνας τους για το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά και την αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι διαρκής.

Την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον Τύπο δεν ακυρώνει η-για μία ακόμη φορά- παραφωνία δύο εφημερίδων της περιοχής μας, του «Νέου Αγώνα» Καρδίτσας και του «Λαμιακού Τύπου», όπως και ελάχιστων σάιτ.