Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, όπως και όλες οι άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2022 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Το thessalianews.gr  συμμετέχει στη σημερινή απεργία σταματώντας τη ροή ειδήσεών του από τις 5.00 το πρωί της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, που συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Διεκδικούμε:

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ

• Απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας

• Επαναφορά των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα

• Αντιμετώπιση της ακρίβειας

• Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται

• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

• Ανώτατα όρια τιμών στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών.

• Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

• Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας, τις αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης μας να ενώσουν την φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας στις κατά τόπου συγκεντρώσεις".