Μίνι «καύσωνα» θα βιώσει η χώρα το επόμενο διήμερο παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκίνησε ήδη από την Πέμπτη, με την μέγιστη τιμή της να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Πλατανούλια Λάρισας και ήταν ίση με 36.4 βαθμούς Κελσίου.

Κορυφώνεται η ζέστη Παρασκευή – Σάββατο

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή 16/09 και το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει του 38 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 19 έως 39, στην Ήπειρο από 16 έως 31, στην Ανατολική Στερεά από 17 έως 38, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 33, στην Πελοπόννησο από 15 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 35, στις Κυκλάδες από 17 έως 29 στα Δωδεκάνησα από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Πότε δροσίζει ο καιρός

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά θα έχουμε και τη Δευτέρα ενώ Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ