Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στη Μεσσηνία, σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, όπου και εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, με 3.127 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου έως 2,7 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν σε 11 ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια, ενώ ήταν περιφραγμένοι με κλαδιά δέντρων και σύρμα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως στον χώρο της φυτείας οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει σε καίρια σημεία αυτοσχέδιες σκηνές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τη διαμονή τους εκεί.

Τέλος, στον χώρο της φυτείας βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε, ενώ όλα τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

naftemporiki.gr