Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ερήμην, ένας 65χρονος Αλβανός υπήκοος, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, θωπεία και άσεμνες χειρονομίες σε βάρος ενός αγοριού μόλις 5 ετών, παιδί φίλου του.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και δεδομένου ότι η ποινή που του επιβλήθηκε δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, όταν εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του και συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος, από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2017, συνόδευε το παιδί από το Νηπιαγωγείο στο σπίτι του, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς οι γονείς του εργαζόταν και κατά τη διάρκεια της διαδρομής  προέβαινε σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη νηπιαγωγό, όταν έκανε μάθημα στα παιδιά για το ασφαλές άγγιγμα και ακολούθησε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία. Η νηπιαγωγός κατέθεσε ως μάρτυρας και στο Δικαστήριο, λέγοντας ότι το παιδί είχε άρνηση να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν έφευγε από το σχολείο.
Να σημειωθεί πάντως, ότι οι γονείς του 5χρονου δεν έδωσαν, ούτε αυτοί, το παρών στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, παρότι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας είχαν δηλώσει ότι αν αποδεικνυόταν η ενοχή του 65χρονου, επιθυμούν την καταδίκη του.

ertnews.gr