Μία από τις τραγωδίες των ελληνικών γηπέδων έλαβε χώρα σαν σήμερα το 1986, όταν ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχασε τη ζωή του από μία φωτοβολίδα, ενώ είχε πάει στο γήπεδο Αλκαζάρ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ.
Η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ και καρφώθηκε στην καρωτίδα του 29χρονου φίλου της ΑΕΛ! Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας ήταν το πρώτο θύμα του ελληνικού χουλιγκανισμού.
Οι προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή ήταν τιτάνιες. Ωστόσο, η απουσία ασθενοφόρου ήταν καταλυτική στην εξέλιξη της τραγωδίας.
Ο Μπλιώνας μεταφέρθηκε στην καρότσα ενός αγροτικού στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ένας άλλος φίλαθλος, μόλις αντίκρισε τον βαρύτατα τραυματισμένο Μπλιώνα, υπέστη καρδιακή προσβολή! Ωστόσο, επιβίωσε.
Η ιστορία του Χαράλαμπου Μπλιώνα γίνεται περισσότερο τραγική, όταν γίνεται γνωστό πως είχε πάει για πρώτη φορά στο γήπεδο. Είχε επισκεφθεί τους γονείς του, στην περιοχή της Ελασσόνας, όταν οι φίλοι του τον έπεισαν να πάνε στο Αλκαζάρ.
ΑΕΛ για δολοφονία Μπλιώνα: "Η φρίκη δεν ξεχνιέται"
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ, προκειμένου να θυμίσει και να τιμήσει τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο το 1986.
Συγκεκριμένα, σε έναν αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ ο άτυχος οπαδός δέχτηκε μία φωτοβολίδα στην καρωτίδα, κάνοντας τον το πρώτο θύμα του ελληνικού χουλιγκανισμού.
Το μήνυμα της ΑΕΛ:
«26 Οκτωβρίου 1986. Η πρώτη δολοφονία σε ελληνικό γήπεδο, με το αθώο αίμα του 29χρονου καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα, να βάφει τις κερκίδες του Αλκαζάρ! Μία ολόκληρη χώρα συγκλονίζεται από το απίστευτο γεγονός και η αγανάκτηση για την φρικώδη έκφανση του χουλιγκανισμού, κυριεύει κάθε ανθρώπινη υπόσταση.
Η οικογένεια της ΑΕΛ για μία ακόμη φορά βυθίζεται στην ανείπωτη θλίψη, την ίδια ώρα που εκατομμύρια “γιατί” ζητούν μάταια ίχνος έστω ερμηνείας.
Σήμερα, 34 χρόνια μετά, η αποφράδα εκείνη μέρα ξανάρχεται μακάβρια στους λογισμούς μας και η εικόνα του φορείου με το άψυχο σώμα του Μπάμπη να διασχίζουν το εμβρόντητο Αλκαζάρ, συνθλίβει τις ψυχές μας. Αθάνατος!!!».

sportime.gr