«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις Ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους κατοίκους που «βάζουν πάντα πλάτη», όπως είπε, στα όσα εκτυλίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, καθώς είναι εθνική η προσπάθεια. Δεν θα περάσει κάνεις παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου.
Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες και σήμερα η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα απετράπη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους  με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα. Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

naftemporiki.gr