Δύο χρόνια περίπου από το τραγικό δυστύχημα στα πρώην ψυγεία Αλεξόπουλου, στα Κάτω Λεχώνια, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε ποινική δίωξη κατά του εργολάβου, που απασχολούσε τον άτυχο 45χρονο εργάτη, που είχε χάσει τη ζωή του από έκρηξη και φωτιά, στη διάρκεια εργασιών στις εγκαταστάσεις.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, όπως έγινε γνωστό χθες, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του εργολάβου, που απασχολούσε τον άτυχο 45χρονο Χρήστο Σίνο, που είχε χάσει τη ζωή του από έκρηξη στα πρώην ψυγεία, στις 26 Μαρτίου του 2018.
Ο εισαγγελέας εξάλλου απάλλαξε με διάταξή του από κάθε ευθύνη τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, στην οποία ανήκουν τα πρώην ψυγεία Αλεξόπουλου.
Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με την οποία διερευνήθηκε, αν τελέστηκαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της έκρηξης από αμέλεια και τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τόσο από τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης των ψυγείων, όσο και από τον εργολήπτη του έργου, στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος 45χρονος.
Ο άτυχος άνδρας, που διέμενε στις Αλυκές Βόλου, πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκοπής με άλλους δύο εργάτες, μέσα στους χώρους των ψυκτικών θαλάμων, αλλά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και από άγνωστη αιτία, προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη και ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά, που λόγω των αερίων, αλλά και των πολύ εύφλεκτων υλικών, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.
Ο 45χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, είτε από τις αναθυμιάσεις, είτε να κάηκε από την τεράστια φωτιά, αφού η σορός του βρέθηκε σε μία εσωτερική σκάλα διαφυγής. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν έξω και να γλιτώσουν. Τα «Ψυγεία Αλεξόπουλος» τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστά και δεν λειτουργούσαν. Στο φλεγόμενο κτιριακό συγκρότημα έφθασαν σε ελάχιστο χρόνο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, 25 πυροσβέστες και γερανοφόρα, για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά, αφού οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί και από τον Βόλο. Την επιχείρηση της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα. Ο πυκνός καπνός που έπνιξε την περιοχή, ήταν ορατός ακόμη και από τον Βόλο. Ο 45χρονος άντρας που εντοπίστηκε νεκρός, ήταν αλβανικής καταγωγής, πατέρας τριών παιδιών.
Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό νέο για την πυρκαγιά στα ψυγεία στα Λεχώνια, συγγενείς του έσπευσαν στην περιοχή, με την ελπίδα πως η Πυροσβεστική θα τον έβγαζε ζωντανό από τις φλόγες. Ο 45χρονος έφερε καθολικά εγκαύματα και η σορός του μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» για νεκροψία.

e-thessalia.gr